Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

EIL 10. hooaja kontserdid. Kai Kallastu ja Kristo Käo

02.august 2012
Kai Kallastu

23. augustil kell 19.00 toimub Mustpeade majas suurepärase soprani Kai Kallastu ning ääretult andeka kitarristi Kristo Käo kontsert, kes esitavad sel sumedal suveõhtul Hispaania muusikat. Kontserdil on kavas teosed Joseph Canteloubelt, Heitor Villa-Loboselt, Isaac Albenizelt, Francisco Tarregalt ja Xavier Montsalvatgelt.

 

16. augustil kell 20.00 Kuressaare Kuursaalis

NB! Piletid müügil ainult kohapeal enne algust!



Sopran Kai Kallastu on vabakutseline ooperi-, kammermuusika- ja suurvormilaulja. Tema repertuaar hõlmab teoseid renessansist nüüdismuusikani ning suure hääleulatusega lauljana on ta olnud mitmete eesti heliloojate eksperimentaalsete vokaalteoste esmaesitaja. Kai Kallastu on laulnud Repoo Ensemble, Reval Ensemble, Pärnu Ooperi orkestri, Pärnu Linnaorkestri ja mitmete projektikollektiivide solistina ning esinenud solistina Eestis, Islandil, Lätis, Saksamaal ja Soomes. Intensiivne loominguline töö seob teda abikaasa Andrus Kallastuga, kellega koos ta on esitanud kümneid vokaalkavu. Kai Kallastu on olnud Eesti Interpreetide Liidu stipendiaat aastatel 2009, 2010 ja 2012.

 

Kai Kallastu omandas muusikamagistri kraadi Helsingi Ülikoolis Metropolia klassikalise laulu ja vokaalpedagoogika erialal. Ta on osalenud Irina Gavrilovici, Teresa Żylis-Gara, Eva Blahova ja Nelli Manuilenko meistriklassides.

 

Kristo Käo lõpetas Eesti Muusikaakadeemia kitarri erialal ning kaitses magistrikraadi aastal 2005. Ta on end täiendanud ka Carl Nielseni Muusikaakadeemias Taanis ja Kari Äikäse, Hannu Annala, Juan Antonio Muro, Per Skarengi, Miguel Angel Jimenezi, Nikita Koshkini, Luis Quintero, Ana Vidovici, Scott Tennanti, Manuel Barrueco, Reinbert Eversi, Jose Miguel Moreno, Mats Bergströmi, Jesper Sivebaeki ja Per Palssoni meistriklassides.
Muusikutee jooksul on Kristol ilmunud CD-plaadid "Kiss on the Water" (koos Jorma Puusaagiga) ja USA-s edukalt müüv ja maailma raadiotes mängitav sooloplaat "The Dance Album". Samuti on väljaantud ka Eesti kaasaegse kitarrimuusika CD “30 aastat Eesti kitarrimuusikat” ja DVD Tallinna Kitarrikvartetiga. Ühtlasi esineb ta regulaarselt erinevate kammeransamblite ja solistidega.

Kristo on Kitarrikool.ee looja ja õppematerjalide autor. Temalt on ilmunud on raamatud "Kitarrikool - võti praktilise kitarrimängu maailma", mis on ainulaadne, sest pakub tagasisidet netikooli kaudu, ja "Eesti rahvaviisid kitarrile".


Piletid
Tallinnas: täispilet 8 EUR ja sooduspilet 4 EUR
Kuressaares: täispilet 4 EUR ja sooduspilet 2.50 EUR

 

Piletid müügil ka enne algust kohapeal.
Sissepääs alates kell 18:00.
Kestus 1 tund.
Fotoaparaat, kaamera - ei ole lubatud.
Ligipääs ratastooliga - olemas.

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: