Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

„Teatrinukkude võlumaailm“ Pärnu Muuseumis

13.oktoober 2023
Eesti Noorsooteater

Teater on üks salapärane paik, kus elutud esemed võivad ellu ärgata ja ilmvõimatu võimalikuks saada. Nukuteatrimuuseumi rändnäitus „Teatrinukkude võlumaailm“ viib külastaja selle salapärase maailma telgitagustesse, tutvustades lavastuse loomise protsessi, teatrinukkude valmistamist ning nende animeerimist.
 



 

 

 

Tavapäraselt Tallinna vanalinnas asuv Nukuteatrimuuseum alustas mööda Eestit sõitmist oma sünnipäeval käesoleva aasta märtsikuus ning on tänaseks olnud eksponeeritud Põlvas, Valgas ning Palmses. Uue aasta alguseni saab näitust külastada Pärnu Muuseumis.

 

 

Näitus „Teatrinukkude võlumaailm“ toob publikuni näited kaheksast lavastusest, mille kaudu esitatakse teadmisi nuku liigist ning lavastusest. Näiteks saab marionette tutvustaval laval mängida 1944. aasta lavastuse „Haldjas kastetilk“ koopianukuga. Tegemist on äärmiselt põneva marionetiga, mis on veel vanem kui Nukuteater. Ühtlasi on tegu kõige vanema nukuga Nukuteatrimuuseumi kogus. Lisaks on näitusel eksponeeritud koopianukud lavastustest „Prügihunt ja superjänes“, „Babe“, „Emma ja ajakivi ehk Nukkude teater“, „Tuhkatriinu“, „Kuldvõtmeke ehk Buratino senitundmatud seiklused“, „Elutarkus või elukartus“ ning „Väike Illimar“. Selleks, et külastajad saaksid selliste nukkudega ise mängida, on Eesti Noorsooteatri nukumeistrid valmistanud koopiad originaalnukkudest, järgides originaalnukkude kavandeid ja lavastuste fotosid. Näitusel ja sellega kaasnevas brošüüris on informatiivsed tekstid ja joonised, mis aitavad külastajal nukuliike paremini mõista ja nendega lähemalt tutvuda.

 

 

„Teatrinukkude võlumaailm“ lisab väärtust kohalikku kultuuriellu ning võimaldab koolidel, lasteaedadel ning peredel teatrinukkude võlumaailmast osa saada pikka sõitu ette võtmata. 28. septembrist 7. jaanuarini on väljapanek avatud Pärnu Muuseumis. Näituse ajakavaga saab tutvuda rändnäituse kodulehel.

 


 

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: