Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

XV Tallinna Talvefestival 11.-20.02 kutsub ühinema heateo algatusega.

16.veebruar 2022
“Tõsta pilk ja ava süda”

XV Tallinna Talvefestival "Tõsta pilk ja ava süda" 11. - 20. veebruarini toob Eestimaa pealinna külalisesinejaid Belgiast, Norrast ja Leedust ning ootab kontserdipublikut Kaarli- ja Rootsi-Mihkli kirikusse, Mustpeade majja ning Tallinna Raekotta. Heateoalgatusega Tõsta pilk ja ava süda" kutsume toetama Pahkla intellektipuudega inimeste külakogukonda. Festivali korraldab Muusikute Fond PLMF.



"Juubelifestivali hõngu on tunda nii festivali ettevalmistustöödes, kui külalistega suhtluses," ütleb Pille Lill. "Usume, et publik saab osa mitmepalgelistest kontsertidest, mis aitavad praeguse aja tuju tõsta ja viia mõtted ilule ja armastusele."


XV Tallinna Talvfestivali avab mitmetel rahvusvahelistel konkurssidel peapreemiaid võitnud pianist Irina Zahharenkova 11.02 Mustpeade Majas kell 18. Kavas on Beethoven ja Brahms. 12.02 kell 18 annavad Mustpeade majas kontserdi I Rahvusvahelise Klaverikammermuusika Konkursi Tallinna Filharmoonia ja PLMF laureaadid Peeter Margus viiulil ja Leedu pianist Lukas Gedvilas. Esiettekandele tuleb Kirke Karja miniatuurteos „Naasmine“ ning esmakordselt kõlab Eesti kontserdisaalis Türgi helilooja Fazil Say sonaat viiulile ja klaverile. Äsja eduka rahvusvahelise debüüdi Belgias Genti ooperis teinud mezzosopran Kadi Jürgens astub ülesse 13.02 kell 18 Raekojas. Teda saadab klaveril Hein Boterberg Belgiast. Kontserdi "Igatsus" kavas on Ravel, Barber, Strauss, Schumann, Mahler jt. Sõbrapäeval, 14.02 kell 15 rõõmustavad linnaelanikke ja külalisi noored talendid Valle-Rasmus Roots (tšello) ja Tähe-Lee Liiv (klaver) vaba sissepääsuga kontserdiga Rootsi-Mihkli kirikus. Erakordse huumorisoonega tunnustatud Norra pianist Aksel Kolstad on taas Eesti publikuga kohtumas 19.02 kl 18 Mustpeade Majas. 20.02 kell 18 tähistab festival suurejoonelise kontserdiga Kaarli kirikus Eesti Vabariigi sünnipäeva. Esinevad ETV Tütarlastekoor Aarne Saluveeri juhendamisel, Kullo Huvikeskuse kooristuudio Raduga Natalja Kuzina juhendamisel ning trompetist Neeme Ots ja organist Tiia Tenno.

 

Festival pöörab tähelepanu abivajajatele meie ühiskonnas ning Muusikute fondi PLMF loodud traditsiooniline heateo algatus "Tõsta pilk ja ava süda“ kogub sel aastal vahendeid Pahkla intellektipuudega inimeste külakogukonna küünalde valmistamise töökojale kvaliteetsete töövahendite ja küünlavaha sulatamise seadmete uuendamiseks.

 

Muusikute fond PLMF eraldab toetuseks 25% kogu festivali piletitulust ning kutsub häid inimesi ja organisatsioone ostma nii festivali pileteid kui ka annetama:
MTÜ Muusikute täiendõppe keskus, EE037700771003227591, AS LHV Pank, selgitusega „Tõsta pilk ja ava süda“.


Eelnevatel aastatel on "Tõsta pilk ja ava süda" raames toetatud Käo puuetega laste keskust muusikaterapeutide koolitamiseks ja pillide ostmiseks; Nirk MTÜ-d igapäevaste sõidukulude katteks; Saaremaa lapsi pillide ostmiseks; andekaid Eesti interpreete selleks loodud Pillifondi kaudu kvaliteetsete instrumentide soetamiseks; Tallinna ja Harjumaa Lasterikaste Perede Liitu toidu vedamiseks mõeldud bussi soetamiseks; Vanalinna Hariduskolleegiumi muusikakooli tugiõpetajaid; muusikainstrumentide soetamist SOS Lasteküla andekatele lastele.


Festivali kava on nähtav www.plmf.ee
Piletid müügil hinnaga 15/10€ Piletilevis ja kohapeal.

 

 

 

Muusikute fond PLMF loodi 2003. aastal missiooniga toetada klassikalise muusika talente ning on siiani ainus mittetulunduslik ühing, mis on abiks järjepidevalt mitmete Eesti annete käekäigule, pakkudes neile esinemisvõimalusi erinevate riikide kontsertlavadel, täiendõpet nii eesti kui maailma tipp-pedagoogide juhendamisel jpm.

Lisainfo:
Pille Lill
PLMF juhataja
51 14077
plmf@plmf.ee

 

MUUSIKUTE FOND PLMF
www.plmf.ee

 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: