Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Isadepäev – mis, kuidas ja miks?

09.november 2017

Eestis ja veel paljudes riikides kogu maailmas tähistatakse novembris isadepäeva – täpsemalt novembri teisel pühapäeval (sel aastal siis 12. novembril).
Selle ilusa päeva pühitsemine sai alguse Ameerikast juba 1910. aastal. Meile on isadepäev saabunud pisut lähemalt – nimelt Soomest. Isadepäeva eesmärk on rõhutada isade ja laste omavahelisi häid suhteid. 



Isadepäeva kombed on sarnased emadepäeva omale – mõlemad on perepühad. Kuidas seda päeva tähistada, otsustab igaüks ise. Isadepäeval võib süüa torti, kinkida isale midagi omatehtut ja muidugi teha talle üks suur ja soe kallistus!
Kas isale kingitakse ka lilli? Miks ka mitte! Isadepäeva lilleks on traditsiooniliselt saanud punane ja valge roos.
Kes üldse on isa? Öeldakse, et: "Isa pole see, kes sigitab vaid see, kes kasvatab"
Niisiis on kõige olulisem lapse kasvatamine. Seda ka õigustatult, sest lapse kasvatamine pole sugugi lihtne tegevus, see vajab pühendumist ja õiged isad saavad sellega kenasti hakkama.
Laps ema süles elab koos temaga üle rõõme, muresid, õnnestumisi ja ebaõnne. Sugugi vähem ei tunne laps vajadust isa järele. Sõna "emme" järel saab ta kohe selgeks sõna "issi". Isa on lapse jaoks väga tähtis ja kallis!

 

Vahva üritus isadepäeva puhul: Iga Issi On Supermees

 

Eesti vahvaim isadepäeva üritus „Iga Issi On Supermees“ ootab peresid pühapäeval, 12. novembril, Jõgeva Spordikeskusesse Virtus. Üritus algab kell 12 ning on kõigile tasuta!

 

Avatud on sügislaat. Tegevusi leidub igale pereliikmele. Lastele on loodud mängumaailm koos vahvate tegelastega. Igas vanuses lapsi oodatakse meisterdama kõike põnevat. Mängumaailmast ei lahku ükski laps kommita! Tublimatele välja pandud vinged auhinnad.

 

Päeva kulminatsioon on kindlasti issidele mõeldud konkurss, kus tuleb lahendada lustakaid ülesandeid, rakendada taiplikkust, olla loominguline ja sportlik. Kuna isasid saavad aidata kõik pereliikmed, on see võrratu võimalus üheskoos üks lõbus päev veeta. Kõige parem issi saab pärjatud tiitliga „Tegija issi 2017“. Kõik isad saavad autasustatud.

 

Jõgeva vanasõna ütleb, et tähtis pole võit, vaid võidust osavõtt!
Päeva juhib alati soe ja šarmikas Raivo E. Tamm.
Kohale tulla pole midagi, aga võita on palju!
 

Vaata veel:
www.isadepaev.eu
 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: