Avalehele Vali keel:

Turismiettevõtted

Märksõna:
Piirkond:
Valdkond:

Kihnu Muuseum

Prindi
Valdkond Muuseumid, galeriid, Suveniirid
Asukoht
Linaküla, Kihnu vald, Pärnumaa, 88003
Koordinaadid 58.133331, 23.981388
GPS: 58° 7' 60" N, 23° 58' 53" E
Telefon (+372) 446 9717
E-post muuseum@kihnu.ee
Koduleht http://www.kihnumuuseum.ee
Teenused

Endises koolimajas asuv muuseum tutvustab kihnu pärimuskultuuri kõiki kaasaja võimalusi kasutades - tavapärast, esemelist püsiekspositsiooni täiendab multimeediaekspositsioon, mis kujutab endast filmilõike, slaidiprogramme ja helitausta.
EESTOAS on üldine pilt saarest, selle asustusest ja ehitistest. Siin saab puhata jalgu, juua tassi teed või kohvi, turisti jaoks on siin infopunkt ja lastele mängunurk. Siin asub piletilaud ja muuseumipood.
Ekspositsioon on üles ehitatud teemadest lähtuvalt.
LASTEELU kujutavas toas saab külastaja mh puutetundlikul ekraanil ise mängida viktoriini, valida kuulamiseks erinevaid kihnu hällilaule, vaatamiseks erinevaid kihnu laste mänge.
MEESTE TOAS on eriline põrand – kujutab valget jäävälja ja -pragu selle sees. Keldrivitriinis projitseerib projektor pildi põrandaekraanile altpoolt.
NAISTE TUBA on väga käsitöö rohke. Keskseks teemaks on pulmakombestik koos veimede valmistamisega.
Järgmises ekspositsiooniruumis on aidavitriin koos ääreni täis kirstudega ja käsikamber koos kõikmõeldavate talupidamises vajaminevate nõude ja riistadega. Ekraanil näidatakse erinevaid töid talus, põllu peal ja heinamaal.
Püsiekspositsiooni lõpetab MAALITUBA. Purjelaevameestel oli põhiliseks hobiks maalimine. Kihnu muuseumi kogudes olevad pildid on seintel ja erakogudes olevate piltide kujutisi näitame slaidišõuna ekraanilt.
Kihnu muuseumis tehakse väga palju käsitööd: külastaja saab töötubades õppida kihnu paelu põimima, kangastelgedel kuduma, kalavõrku rakendama, kihnu saia küpsetama jpm. Töötoad toimuvad ettetellimisel.
Juulis ja augustis toimub igal laupäeval algusega kell 12 muuseumitund folklooriansambliga Kihnumua.

 

 

 

 

Broneeri või küsi lisainformatsiooni

Nimi *
Telefon
E-post
Broneering või päringu sisu.
Lisage ka inimeste arv ja ajavahemik. *
Selleks, et saaksime Teiega ühendust võtta, lisage telefoni number ja e-posti aadress!

Vaata lisaks

Asukoht: Aida tn 3, Pärnu linn, Pärnumaa, 80010
  Pärnu Muuseum interaktiivne püsinäitus avati 2012. a. mais. Kiviajast tänapäeva kulgeva rännaku käigus on võimalik tunda möödunud aastatuhandete hõngu läbi paljude ehtsate esemete, sisukate teadmiste, mängude ja elamusnurkade. P...
Asukoht: Lavassaare, Ülejõe 1, Pärnu linn, Pärnumaa, 87001
Muuseumi fondis on üle 80 ühiku erinevat veeremit, sealhulgas 5 auruvedurit ning rida tehnilisi seadmeid. Enamus neist paikneb välisekspositsioonis. Üks auruvedur ja vagun on eksponeeritud Pärnus endise raudteejaama asukohas südalinnas. Töötavad vedurid...
Asukoht: Jannseni 37, Pärnu linn, Pärnumaa, 80032
Koidula Muuseum avati 1945. aasta suvel majas, mida 1924. aastast tähistas mälestustahvel tekstiga „Siin elas J. W. Jannsen aastatel 1850-1863 ja siin kasvas tema tütar Lydia“. Kahe suurvaimu – Johann Voldemar Jannseni (1819-1890) ja Lydia Koidula (18...

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: