Avalehele Vali keel:

Artiklid

Prindi

Hea on puhata Eestis

22.august 2011
Hea on puhata Eestis

"Siinse piirkonna suurim väärtus on siinsed inimesed!“ Me oleme tõepoolest rikkad just Meie Endi pärast. Meis on teotahet ja julgust, ettevõtlikust ja lihtsat südamlikkust. Selles võib veenduda igaüks, kes on vaevaks võtnud tutvuda lisaks vaatamisväärsustele ka kohalike elanikega.


Eesti on pisike. Koguni nii pisike, et ühest päevast piisab, et ette võtta autosõit ühest Eesti otsast teise, teha mõned peatused, kinnitada keha, supelda mõnes metsajärves...


Üha enam leidub neid, kes võtavad nõuks ühe puhkuse veeta perega Lõuna-Eestis seigeldes, järgmisel tutvuda saarte või Virumaaga.


Ehk nii ongi õigem - põgusatest peatustest sünnib suurem huvi, sellest omakorda tõsine kiindumus. Ja küllap meil kõigil on Eestis vähemasti üks koht, mille lugu on eredalt meeles ja kuhu pöördutakse ikka ja jälle tagasi.


Paljud meist on tutvunud võõraste kultuuridega, tantsinud võõraid rahvatantse ja katsetanud moodsaid ja tänapäevaseid "puhkusepakette". Võibolla just seetõttu leidubki järjest enam neid, kes on nõus meie napi sooja suve veetma kodust kaugele minemata. Näiteks jalgrattal, täpset reisisihti teadmata.


"Omas kodus" juba hätta ei jääda - ei pea purssima võõrast keelt ega harjutama end tundmatu menüüga. Ja kas ei ole siis mõnus hüpata suitsusaunast otse külma vette, maitsta koduõlut või pidutseda kontvõõrana külasimmanil? Või õppida selgeks mõni murdekeelne sõna, sepistada ise tublide juhendajate käe kõrval Oma õnnetoov raudnael, tõmmata jalga linased püksid...


Siin võime aja pisutki seisma panna, kartmata, et ära eksime. Ja kui korraks eksimegi, tuleme puhkuselt tagasi võrreldamatult rikkamaina - laetuna paljudest meeldejäävatest mälestustest. Ikka selleks, et ka järgmisel aastal puhata Eestis!

 

Mõnusat puhkust Eestis!

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: