Avalehele Vali keel:

Artiklid

Prindi

Omanäolised ööbimispaigad, mida niipea ei unusta

09.august 2018
Paekalda puhkekeskus

Kas oled harjumuspärastest hotellidest, külalistemajadest ja kodumajutustest tüdinenud? Need ju ununevad enamasti kiirelt. Sellisel juhul on kindlasti hea teada, et Eestis on palju vahvaid majutusvõimalusi, mis pakuvad pisut teistlaadi kogemusi. Miks mitte muuta oma puhkus veelgi meeldejäävamaks ja ööbida viisil, mis ei ole tavapärane? Näiteks ujuvas kämpingus, püramiidis, nõiamajakeses? Need on vaid mõned variandid. Vaatame põnevamaid neist kohe lähemalt.



Eriline ööbimiselamus kanajalgadel nõiamajakeses
Kui soovid külastada ja ööbida maailma kõige väiksemas ja erilisemas riigis, siis sea sammud Uhtjärve Ürgoru Nõiariigi poole Võrumaal. Sind võtab vastu nõiapere, kes tutvustab Nõiariigi valdusi ja räägib legende. Pakutakse muidugi ka majutust – mõnusad toad põhihoonetes ja neile, kes soovivad veidi ekstreemsust, on pakkuda omamoodi ööbimist kanajalgadel majakestes. Aktiivseid vaba aja tegevusi jätkub sulle, perele või sõpruskonnale terveks päevaks, ent on üks ainulaadne spordiala, luuavise, mis tuleb Nõiariigis viibides kindlasti järgi proovida.


Uhtjärve Ürgoru Nõiariik, Uue-Antsla, Antsla vald, Võrumaa, www.noiariik.ee

 

Hiiumaal saab majutuda püramiidis
Hiiumaal looduskaunilt Kassari poolsaarelt leiad Keldrimäe külalistemaja, mis asub endise Kassari mõisa peahoone asukohas, kuhu paekivist alusmüüride varemete vahele on rajatud mitu mõnusat grillimiskohta ja lõkkeplats. Külalistemaja tagahoovi roheluses on kämping, mis on justnagu Egiptuse püramiidi vähendatud koopia, ehitatud samades proportsioonides ja orienteeritud õigete ilmakaarte järgi. Lisaks asub majutuskoha vahetus läheduses Eestimaa üks soojema kaldaveega Sääretirbi supelrand.


Keldrimäe külalistemaja, Kassari, Käina alevik, Hiiumaa, www.keldrimae.ee

 

Saaremaal veeda öö tuulikus
Kui paljud saavad öelda, et on maganud ehtsas tuulikus? Saaremaal Sõrve Säärel, Ohessaare panga vahetus läheduses ongi võimalik saada selle erilise elamuse osaliseks. Ohessaare tuulik on taasehitatud aastal 2010, täpselt sellele kohale, kus vanasti kõrgus pukk-tuulik.

Külaliste käsutuses on kogu tuulik – esimesel korrusel asub eestuba ning teisel korrusel on magamistuba kahele. Allkorrusel on ühekohaline diivan, kuid vajadusel saab paigutada veel kaks lisakohta. Seega kokku on võimalik tuulikus ööbida viiel inimesel.
Tuuliku kõrval asub bio-wc ning dušist tuleb päikesesoe vesi. Õnneks on Sõrve kõige päikesepaistelisem koht Eestis, seega ei tasu muretseda. Tuulikus elekter puudub aga päeval saab kasutada kohvikut.

 

Ohessaare pank, Torgu, Saaremaa, www.saaremaatuulik.ee

 

Nina põhumajakesed Peipsi ääres
Nina põhumajad pakuvad omapärast ja looduslikku ööbimist peredele ja väiksematele seltskondadele. Külaliste kasutuses on kolm põhumaja, mis mahutavad kaks, kolm või neli külalist. Majad on lihtsad, kuid peavad ka talvel sooja, kütmine toimub puudega. Igas majas lihtne kööginurk, käimla ja dušinurk asuvad õues.
Kõige imelisem on Nina põhumajade juures nende asukoht: Peipsi vaikne loksumine pea otse et akna taga toob suvekuudel kindlasti silme ette tõelise mereäärse puhkuse! Tõesti – Peipsi on vaid ligi kolmekümne meetri kaugel. Nina küla on Peipsi-äärseist kaluriküladest vanim – tekkinud 17. sajandi teisel poolel.

 

Nina küla, Alatskivi vald, www.ninamajad.ee

 

Veepealsed tünnikämpingud
Kui vesi on just see, mis sinu jaoks erilise majutusega võiks kaasas käia, siis meeldiks sulle kindlasti majutuda vee peal ujuvas tünnikämpingus. Nimelt Paekalda puhkekeskuses on ainulaadne võimalus majutuda just selles. Tünnikämpingud on sobilikud vaikseks ja rahulikuks koosviibimiseks.
Kämpinguid on kokku 5 ning iga majake mahutab 2 täiskasvanut. Kämpingul on väike terrass kahe istekohaga. Otsasein on valmistatud klaasist, mis annab külalistele tunde, justkui ööbiksid nad keset loodust. Aknast avaneb imeline vaade järvele ja õhtusele päikeseloojangule.
See on ideaalne peatuskoht matkajatele, peredele ja loodushuvilistele ning neile, kes otsivad uusi elamusi.

 

Rummu järv, Harjumaa, www.paekalda.ee

 

Ripptelgid ehk uni maa ja taeva vahel
Ripptelgi ülesseadmisel on piiriks ainult taevas. Enam ei pea telkimisel otsima tasast maapinda, piisab ainult mõnest puust ning parim telkimiskogemus võib alata.
Taevaskoja puhkekeskus võimalust veeta öö puhkekeskuse territooriumil kauni metsa vahel. Nende hooleks jääb telgi ülespanek ja sinul tuleb kaasa võtta ainult magamiskott. Ripptelke pakutakse kahe- ja kolmekohalisi.

 

Taevaskoja turismi- ja puhkekeskus OÜ Taevaskoja küla, Neitsikoopa tee 10, www.taevaskoja.ee/ripptelgid

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: