Avalehele Vali keel:

Artiklid

Prindi

Autoga puhkusele!

02.aprill 2015
Taevaskoja

Mõnus ja tegevusrohke puhkus ei pea alati olema pikk. Eesti väikesed vahemaad annavad suurepärase võimaluse lühikese automatka jooksul ära näha terve hulga vaatamisväärsusi ja huvitavaid kohti. Läheb vaja vaid 3-4 vaba päeva ja veidike planeerimist ning elamusterohke reis on garanteeritud. 



 

Kuna Eesti mereäärsed kuurortid ja saared on suvel populaarsed sihtkohad nii või teisiti, siis pakume vastukaaluks välja põneva avastusretke Tallinnast Lõuna-Eestisse.

 

Reisi alustuseks tasuks Paide lähistel põigata Albusse, kirjanik A.H. Tammsaare sünnipaika rajatud muuseumisse.

Paides, Eestimaa südames, väärib vaatamist 1265. aastal Liivi ordu poolt Vallimäele rajatud Ordulinnus. Vallitornis asuvast “Ajakeskus Wittenstein’ist” saavad külalised ajamasina rolli täitva lifti abil ülevaate Eesti ajaloost.

 

Paidest jätkub reis Jõgevamaale Palamusele, Oskar Lutsu Kihelkonnamuuseumisse. Sealsamas lähedal asub ka maaliline Kuremaa järv, mille äärsel puhke- ja kaitsealal võib maha pidada mõnusa pikniku, käia ujumas, läbida matkarada ning jääda telkima. Nõudlikumale ööbijale pakuvad majutust Kuremaa loss ja külalistemaja.

 

Pere nooremad liikmed on kindlasti tänulikud, kui jätkate teekonda, sihiks Elistvere loomapark või Vudila mängumaa, mis mõlemad asuvad  Tabivere vallas ja kus tegevust jätkub terveks päevaks. Tabiveres ööbimiseks pakub majutust Äksi Motell.

 

Edasi tasuks suund võtta Peipsi poole Alatskivi lossi, mis on käesolevast aastast taas täies hiilguses avatud. Omaette elamuseks on kindlasti ka Peipsiäärsed vanausuliste külad.

 

Tartus pakuvad harivat meelelahutust teaduskeskus Ahhaa ning mänguasjamuuseum. Ja kui juba Tartus olla, peaks kindlasti tegema mõnusa jalutuskäigu Toomemäel.

 

Põlvamaa kauneimad paigad on vaieldamatult Piusa koopad ning Suur ja Väike Taevaskoda.

 

Võrumaal on igaühele kohustuslikuks sihtpunktiks aga Haanja kõrgustiku Suure-Munamäe vaatetorn, mille tipust 346,7m kõrguselt saab vaadata Eestimaad 50km raadiuses. Haanja looduspargi kaitsevööndis asub ka ürgne Hinni kanjon.

 

Helme vallas Valgamaal tasuks külastada kuulsale Vene armeejuhile Barclay de Tollyle 1823. a rajatud mausoleumi. Mausoleumi keldris asuvad vürst ja vürstinna Barclay de Tolly sarkofaagid. Valgamaal asub ka Sangaste loss ning lõõgastavat ajaveetmist ja öömaja pakub Pühajärve Spa ja Puhkekeskus.

 

Kuna reisimuljeid koguneb mõne päevaga uskumatult palju, siis nõustute ilmselt, et tagasisõit Tallinnasse võiks kulgeda rahulikumas rütmis. Tuletage meelde, millal te viimati Viljandisse sattusite? Meie pärimusmuusika pealinn oma kauni järve ja lossimägedega paneb sisukale autoreisile Eestimaal kindlasti väärika punkti.

 

 

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: