Avalehele Vali keel:

Artiklid

Prindi

11 erilist kohvikuterrassi, mis kindlasti külastamist väärivad!

10.juuni 2015
Müüriääre kohvik

Suvi on kohvikute nautimise aeg, mistõttu täituvad Eesti kaunid linnad eriliste kohvikuterrassidega, millest üks on mõnusam kui teine.

Aga kuhu sisse astuda? Kus on sünkroonis nii hea toit kui omanäoline atmosfäär?

Anname teile rõõmuga põgusa ülevaate erilistest kohvikutest ning nende terrassidest üle Eesti, mida meie meelest lihtsalt peab külastama. Tohutu hulk rahulolevaid kliente räägib enda eest.



Haapsalu Kuursaal HAAPSALU KUURSAAL
Kuursaal on koht, mida Haapsalu külaline lihtsalt ei saa väisamata jätta.
Kuursaali suvekohvik asub imekaunis Haapsalu kuursaalis, mis on ainus algsel kujul säilinud kuursaal Eestis.Kuursaali kohvikus saate nautida kohapeal valmistatud küpsetisi, a la carte menüüd, grupi- ja lastemenüüd, laia jookide valikut. Suvel leiavad aset kontserdid ja teatrietendused, õhtuti ei puudu ka elav muusika. Avatud on hurmava merevaatega rõdu, ilusa ilma korral töötab jäätisekohvik.
 
Restoran Lusikas RESTORAN LUSIKAS
Tallinnas, Aia tänaval asuvas restoranis Lusikas saab nautida lihtsat, kuid samas geniaalset toidupoolist, mis ammutab inspiratsiooni meile omasest ümbruskonnast ja kargest põhjamaa kliimast kui ka lisab parimaid noppeid muu maailma köögist. Restorani personal teab, kuidas hinnata head olemist ja kuidas selle loomise juures on lisaks toidule oluline ka selle paigutamine õigesse ruumi, õigele lauale, kantuna ette õigete inimeste poolt, panna seda saatma õige muusika ja sobivad veinid. Hea toit ei pea kõnelema vaid maitsete keeles, see võib olla tõeline elamus ja nauding, mis on Lusika õdusas embuses lausa iseenesest mõistetav. Lusikas on armas ja õdus restoran vanalinna serval, kus maitsev toit ja hea vein on alati olemas. Just see restoran on ideaalne koht, kus suvel nautida sööki mõnusal terrassil ning talvel kaminatule paistel.
 
Restoran Kalapala RESTORAN KALAPALA
Kalapala restoran on suvehooajaline ettevõtmine, kus pakutakse kiirelt valmistatud mereanniroogasid ja maitseelamusi täiustavaid veine. Menüüst leiate ka lihapala. Roogi saab nautida nii grillituna, küpsetatuna kui suitsutatuna.
Kalapala restoran eelistab Eestist pärit tooret. Igapäevaselt pakutakse valikut samal päeval Pärnu lahest püütud kala, mis siis vastavalt toorme omadustele ka valmistatakse. Seda küll vaid mais, juunis ja septembris kalapüügihooajal. Kalapala restoran on suurepärane koht ka suviste ürituste läbiviimiseks nii sõprusseltskonnaga kui ka firma peopaigana. Saalis on 48 istekohta ja sellele lisaks mahub veel 90 inimest istuma imelise vaatega terrassile.
 
Müüriääre Kohvik MÜÜRIÄÄRE KOHVIK
Müüriääre kohvik pikemat tutvustamist ei vaja. Ei ole vist kedagi, kes poleks kuulnud Eesti parimatest kookidest, keelt alla viivatest roogadest ja ülimõnusast aurast. Müüriääre kohvik on üks Haapsalu pärlitest! Kohviku terrass ja aed on nagu väike paradiis. Lilled, mesimummud ja soojus… Kell 12.00 algab Toomkiriku kellademäng ja korraga tunned, et oled hoopis kusagil Lõuna-Euroopa väikelinnas. Kohviku aias on palju lõhnavaid taimi ja lilli. Sepisaia ääres on jasmiini- ja sirelipõõsad, piki müüri roniroosid, lisaks lopsaka taimestikuga lillekastid. Ja muidugi lossimüür, mis on omaette mõnus vaatepilt.
 
Fookus KOHVIK FOOKUS
Suvepealinnas asuvas kohvik Fookuses on märksõnadeks kolm sõna – Kahvel/Peeker/Bass. Tegemist on teistsuguse kohaga – päeval on see suurepärane einestamiskoht ning õhtusel ajal mõnus ajaveetmiskoht koos muusikaga. Nädalavahetusel on esinejad (sel ajal sissepääs tasuline). Head kokteilid (ka alkoholivabad) ja põnev menüü, mida kõike saab muuhulgas nautida ka sisehoovi ehitatud mõnusal terrassil.
Fookuse ruumid on suured ning seetõttu on hea ka suuremal seltskonnal seal olla. Restoranide nädala raames valiti üks Fookuse roogadest võitjaks – just seal pakutakse Pärnu parimat lammast!
 
VIIMSI PEOKESKUS
Viimsi peokeskus on populaarne pulmade, tähtsündmuste, firmapidude ja seminaride toimumise koht. 1100-ruutmeetri suurune endine Viimsi mõisa aidahoone on Viimsi vanim hoone ning asub mõnesaja meetri kaugusel Viimsi keskusest. Keldrikorrusel asuvad restoran Coccodrillo võlvsaal ja tähesaal ning suvel on avatud terrass imekauni vaatega Viimsi mõisa pargile. Restoran Coccodrillo on kui tükike Itaaliat Viimsi mõisa pargis, kus saab nautida:
* Suurt valikut pitsasid ja pastasid

* À la carte menüüd ja lai veinivalikut
* Kvaliteetset Itaalia kohvi ja magustoitusid
* Suurt suveterrassi vaatega mõisapargile
 
SUUR VEND PUBI
Alates 1999. aasta detsembrist asub Viljandi kesklinnas, Turu tn. 4, hubane pubi Suur Vend. Seal saab süüa, seal saab juua, seal saab nädalavahetustel parimate bändide esinemisi nautida ja neljapäeviti ise karaokeõhtul laulda. Suvel ei puudu ka tore ruumikas terrass, kus on mõnus aega veeta, head õhkkonda ja seltskonda nautida.
150-kohaline pubi Suur Vend ootab Sind lisaks oma huvitavale toiduvalikule veel muusika, karaoke ja peoõhtutele. Suur Vend on koht, kus muusika on elus, liha on tulel ja piigad loevad soove tellija silmist.
 
CARAVAN GRILL HOUSE
Tõeline nauding Tallinna südalinnas!
Päike, värske õhk, maitsev toit – mis saab olla parem, et puhata askeldustest tolmuses linnas?  Alates 1. juunist on avatud varikatusega kena suveterrass.
Caravan Grill House´s pakutakse parimad Euroopa ja Kaukaasia köögi roogasid, mis valmivad sütel ja lahtisel tulel. Aromaatne liha, õrn kala ja hõrgud magustoidud pakuvad Caravan House restorani suveterrassil meeldejäävaid maitseelamusi.
 
SISEVETE SAATKOND EMAJÕEL
Kujutlege õhtusööki ujuval alusel! Sisevete Saatkond on Tartu vanalinna veeres Emajõel ujuv kultuuri- ja hariduskeskus, mille eesmärgiks on tõsta Emajõe ja siit haruneva veeilma populaarsust, tutvustada Eesti suuri siseveekogusid ning nende laevanduspärandit.
Saatkond on ehitatud Eesti sisevete vanimale laevale. Saatkonna alumisel korrusel on suurte klaasakendega saal, mis on kasutatav aastaringselt. Laua taha istuma ja õhtusööki nautima mahub kuni 45 inimest. Soojal ajal saab kasutada ka teise korruse avarat, teisaldatava katusega terrassi, mille mahutavus on isegi veidi suurem, kui alumisel korrusel.
 

MÄNDJALA KÄMPINGU RANNABAAR

Mändjala kämpingus on avatud Saaremaal ainulaadne rannabaar nimega Manjaana, mis asub otse mereliival, imelise vaatega merele. Manjaanas on väga hea joogivalik ning suupisted, alates 1. juunist ka maitsvad söögid, sööke on võimalik tellida ka restoranist, mis tuuakse otse rannaliivale.

Kui on ilma, siis avatakse iga päev kell 11.00, kui ei ole ilma, siis tuleb olukorraga leppida ning tulla mõni teine päev. Kui kliente on piisavalt ja baarmani silm seisab lahti, siis on võimalik nautida lummavat päiksetõusu. :)

 
APELSINI RAUDTEE
Apelsini Raudtee on söögikoht, mis on täiesti uus! Ja uus on alati põnev. Maja on hiljuti renoveeritud ja see peidab endas huvitavat ajalugu, nimelt asus selles hoones kunagi legendaarne raudteelaste klubi. Restoran on külastajatele värskelt avatud ja just seesamune raudteelaste klubi on jätnud Apelsini Raudtee restoranile supermõnusa suveaia koos päikselise terrassiga, kus suvisel ajal toredaid muusikalisi üritusi korraldada. Terrassil saab olema istekohti 80 ringis. Avastagem vanade heade kohvikute seas ka uusi, mis pakuvad kindlasti meeldivaid üllatusi!

 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: