Avalehele Vali keel:

Artiklid

Prindi

Rännumehe reisisoovitused - kuhu ning kuidas Eestis rändama minna

27.aprill 2015

Rännumees ja reisikirjanik Marko Kaldur jagab turismiportaali PuhkusEestis.ee kaudu soovitusi kuhu ning kuidas Eestis rändama minna.



Nädalavahetusel kogunevad paljud usinad töösipelgad talgutele, et Eestit puhtamaks ja paremaks muuta. Kui sinu koduõu on juba korrastatud ning talgumelule eelistad rahu, vaikust ja värsket õhku, siis võta nädalavahetusel ette retk mõnele matkarajale.

Põhja-Eestis pakub mõnusat ajaveetmist Viru raba matkarada, mis kergesti ligipääsetav ning kuhu ka lapsevankri või ratastooliga pääseb liikuma.

Ida-Eestis, maalilise Kaiu järve ja naaberjärvede vahelisele maaribale viib Tammeluha matkarada. See läbib ilusaid looduskooslusi ning möödub salapärase Emamänni juurest. Järvede ääres leidub arvukalt piknikupaikasid, kus matka järel puhata ja einestada.

Kagu-Eestis on korda tehtud Meenikunno raba matkarada, mida mööda rabaavarustele seiklema pääseb. Päikeseliselt palava ilmaga saab rabalaukas aasta esimese suplusegi teha.

Edela-Eestis kulgeb kõrgetel liivaluidetel ning madalal rabapinnal Tolkuse matkarada. Luitepealsest tornist avaneb vaade rabale, ümbritsevatele metsadele kui kaugele merele.

Lääne-Eestis Salevere matkarajal võib tuulevaikse ilma korral kuulda kõikjal metsa all kummalist krabistamist. Lähemalt uurides selgub, et tegu miljonite kevadiselt virgete sipelgatega, kes seal agaralt ringi vudivad ning pesamaterjali tassivad.

Oma panuse talgutele saab anda matkarajalgi sammudes, korjates kokku teele jäävat prahti.
 

Asukohtade koordinaadid:
Viru raba matkarada: 59.470872,25.637856
Tammeluha matkarada: 58.649103,26.845423
Meenikunno raba matkarada: 57.944766,27.335693
Tolkuse matkarada: 58.134602,24.511990
Salevere matkarada: 58.690378,23.580644

 

Rännumees Marko Kaldur

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: