Avalehele Vali keel:

Artiklid

Prindi

Autorendi meelespea

31.juuli 2014

Kui Sul endal autot pole või Sa ei soovi mingil põhjusel isiklikku sõiduvahendit kasutada, on mugav Eestis ringireisimiseks auto rentida.



ÄRA RENDI AUTOT ESIMESEST ETTEJUHTUVAST FIRMAST.

Uuri eri pakkujate hinnakirju ja renditingimusi. Tea, et internetiportaali vahendusel autot broneerides võivad rendifirma ja vahendaja lepingutingimused üksteisest erineda. Jälgi renditingimustega tutvudes pakkujate kehtestatud eritingimusi (läbisõidupiirang, auto tagastamine täis bensiinipaagiga, nõuded sõidustaažile, juhi vanusepiirang).
 

TEE ENDALE SELGEKS AUTORENDI LÕPPHIND.

Rendifirma võib küsida lisatasu noore juhi või lisajuhi puhul, auto tagastamisel teise rendipunkti, väljaspool tööaega või tühja kütusepaagiga, lasteistme või muude lisaseadmete soovi korral, riigipiiri ületamisel, autole Sinu valduses olnud ajal tehtud trahvide ja tekitatud kahjustuste eest, kilometraaži ületamisel. Reeglina küsib rendifirma krediitkaardi andmeid, et Sinu arvelt renditasu maha võtta. Firma võib broneerida krediitkaardil lisaks autorendi maksumusele ka tagatisraha ehk omavastutussumma juhuks, kui autoga midagi juhtub.
 

OLE LEPINGU SÕLMIMISEL TÄHELEPANELIK.

Loe hoolikalt läbi kõik lepingus sätestatu. Täpsusta kindlasti auto tagastamisega seonduvat. Pööra tähelepanu rendilepingule lisatavale kindlustuslepingule ning veendu autokindlustuse olemasolus, kehtivuses ja summas. Tee endale selgeks, mis saab siis, kui kindlustus ei kata autole tekitatud kahjude kõrvaldamise kulu ning millisel juhul kindlustus üldse ei kehti. Kui midagi jääb lepingus arusaamatuks, siis küsi abi klienditeenindajalt.
 

TEHING PEAB OLEMA KIRJALIKULT TÕENDATAV.

Rendilepingu sõlmimisel küsi ettevõttelt makset tõendavat dokumenti ja hoia see alles koos lepingu koopia ja muude autorendiga kaasnevate dokumentidega (nt bensiinitšekid), et võimalike probleemide puhul oma seisukohti kaitsta.
 

KONTROLLI AUTO KÄTTESAAMISEL JA TAGASTAMISEL SELLE SEISUKORDA.

Nii rendiauto kättesaamisel kui ka tagastamisel vaata see kindlasti koos rendifirma esindajaga põhjalikult nii seest kui väljast üle ning kontrolli ka, kui palju on paagis kütust. Kui avastad autol kättesaamisel kahjustusi, mida ei ole lepingus kirjas, anna firmale neist enne auto kasutama hakkamist teada. Kõik kriimustused ja muud vead peavad olema lepingus fikseeritud. Auto tagastamisel vormista üleandmisakt, kus on kirjas auto seisukord. Kui firma jätab aktis mõned kohad täitmata, kriipsuta need enne allkirjastamist läbi, et hiljem ei saaks sinna midagi lisada. Püüa vältida auto tagastamist väljaspool rendifirma tööaegu.
 

AUTOGA ÕNNETUSSE SATTUMISEL TEAVITA KOHE RENDIFIRMAT.

Kui satud rendiautoga õnnetusse, tegutse vastavalt rendilepingus toodud juhistele. Tõsise õnnetuse korral ära tegutse enne ega võta arvesse kolmandate isikute soovitusi, kui kohale on jõudnud politsei. Kui auto saab õnnetuse tagajärjel kahjustada, siis ära lase kahjustusi ilma rendifirmaga kokku leppimata parandada.
 

KAEBUS ESITA RENDIFIRMALE KIRJALIKULT.

Kui Sul on pretensioone, siis esita esmalt ettevõttele kirjalik kaebus. Lisa kirjale koopia lepingust ja muudest kaebuse aluseks olevatest dokumentidest. Kui firma keeldub kaebust lahendamast või Sa pole pakutud lahendusega nõus, siis pöördu tarbijakaitseameti poole.
Kui Sul on tarbija õigustega seotud küsimusi või soovid nõu, kuidas käituda, kui ostetud toode või teenus on osutunud ebakvaliteetseks, siis saada oma kiri info@tarbijakaitseamet.ee või helista tööpäeviti kella 9–16 tarbijakaitseameti nõuandetelefonile 1330 või +372 6 201 707.

 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: