Avalehele Vali keel:

Artiklid

Prindi

Naudi talve lumises looduses!

05.veebruar 2014

Jaanuar tõi Eestimaale lume ja üsna krõbedad külmakraadid. Küllap on juba igaüks pääsenud vähemalt korra või paar kelgumäele või suusarajale tervistkosutavaid talverõõme nautima ning tõenäoliselt leidub suuremaidki lumesõpru, kes tunnevad, et kodune künkanõlv juba pisut igavaks kisub.



Võtsime seekord nõuks üle vaadata, millist talvist meelelahutust erinevates Eestimaa paikades pakutakse. Soovitame lugejal kindlasti pilgu peale heita ja mõne seikluse ka ise kaasa teha, sest jutud käivad, et lund pole meile tänavu kauaks antud ja teist võimalust tõeliseks talvenautimiseks ei pruugigi sel aastal tulla.

 

Aktiivset talvist tegevust leiab terves Eestis uskumatult palju ning kõige lihtsam ja lõbusam on loomulikult kelgutamine. Suuri kelgumägesid peaks meil piisavalt leiduma ja küllap teab igaüks, millised on tema kodukoha suuremad nõlvad. Eriti vahva viis mäest alla liuelda on snowtubing, mida saab harrastada Tallinnas Nõmme ja Lauluväljaku lumeparkides, Tartu Seikluspargis, Otepää Snowtubingu keskuses, Ida-Virumaal Kohtla-Nõmme Talvekeskuses ja Pannjärve Tuubipargis.

 

Üks mõnusamaid viise väikese talvepuhkuse veetmiseks on räätsamatk. Lumine mets, kaunid talvemaastikud, lõkkeäärsed piknikud aurava tee ja sõprade seltsis jäävad kauaks meelde. Räätsadega saab nii giidiga kui omapead matkale minna Kõnnu Suursoos, Kakerdaja rabas, Kõrvemaal, Soomaal, Lämmijärve soostikus, Tolkuse rabas, Pedaslauka rabas, Marimetsa rabas, Lahemaa Rahvuspargis, Meenikunno rabas, Rääma rabas, Alutagusel Sirtsi soos ning Nõval Veskijärve ääres.

 

Talvised safariretked lumetaksodega on kahtlemata elamuslikud ning sobivad ka täiesti algajale, kel seni kokkupuuted mootorsõidukitega puuduvad. ATV seljas läbi öise talvise metsa sõitmine tundub esialgu ehk suure väljakutsena, kuid pakub unustamatu elamuse ning hulganisti adrenaliini.

 

Põhjamaades väga levinud harrastus, koerarakendisõidud, on Eestisse jõudnud üsna hiljaaegu, kuid kogub siingi üha enam populaarsust. Hetkel on husky’de ja malamuutidega võimalik retkele minna Lõuna-Eestis Karula rahvuspargis ning Pärnumaal Toris. Tõelised matkahundid saavad end proovile panna kuni kuuepäevastel rakendiretkedel, mille käigus matkajad osalevad lõkke tegemises, toiduvalmistamises lõkkel, koerte eest hoolitsemises, jääaluses kalapüügis ning ööbivad kas köetud või kütmata metsaonnides.

 

Mõnus ajaviide pere võis sõprade seltsis on curling ehk jääkeegel. Pärnumaal Jõulumäel on töös värskelt avatud jääkeegliväljak, mis ootab proovima, kuidas kivid jääl libisevad. Soovi korral saab mängu juurde tellida sooja joogi või turgutava ampsu.

 

Nagu näha, leiab talvises Eesti looduses aktiivset tegevust nii paariks tunniks kui terveks nädalapikkuseks matkaks. Jääb vaid üle endale meelepärane tegevus välja valida ning talve nautima minna!

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: