Avalehele Vali keel:

Koostööpartneri uudised

Prindi

Loma Virossa ajakirja 2018a. sügisnumber on saadaval

17.september 2018
Loma Virossa sügis
Läinud suve ei tasu jääda taga igatsema, vaid võtta sügise värvidest, lõhnadest kõik mis võtta annab. Eestil on ohtralt pakkuda oma soome sõpradele, sest sügistalv on pungil täis laatasid (lk. 24), kust leiab näiteks konserveerituid hooaja saaduseid ja lahedaid väikeesemeid värskendama oma kodu. Sama reisi jooksul saab käia ka restoranis maistmas meisterlikult valmistatud ulukiliha (lk. 37) ja osta eesti veini kojuviimiseks (lk. 32-33).  
 
Samuti tasub vaadata üle Eesti naisettevõtjate loomingut, mida esitleme lk-del 42-45. Soomega võrreldes veidi traditsionaalsema soorollijaotusega Eestis on naisettevõtjate arv vastavalt ülemaailmsele trendile tõusnud viimastel aastatel märgatavalt. Arvestades eesti naiste omaalgatuslikkust, julgust, leidlikkust ja kõrget haridustaset ongi kõige suurem küsimust ainult selles, miks alles nüüd. 
 
Argiellu naasmine võib tähendada ka asjade energilisemat ettevõtmist, nagu näiteks oma tervisega seotud asjade korda saatmist peale äkki veidi lõdvemalt veedetud suve. See ei pruugi enam jääda igavikuprojektiks keeruliste graafikute ja ootamise tõttu, sest Eestist saad tervisehoiu teenused, mida vajad, kiiremini, odavamalt ja efektiivsemalt.  (lk. 48-50)
 
Eesti tervishoiu teenuste populaarsuse kasv väljendab soomlaste Eesti reisimise muutumist ka laiemalt. Eestisse ei tulda enam niivõrd ostlema, kui pigem tarbima erinevaid teenuseid, eesotsas heaolu, toidu, kultuuri ja autohooldusega seonduvaid.   
 
Saja-aastast Eestit tuntakse eelkõige Skype loojate riigina, aga eksport võtab hoogu ka maalähedasemal tasandil: eestlaste loodud kodupaiga koristamistalgud on eduga bränditud üle maailma (lk. 25) Ka Soomes 15.09. korraldatud ettevõtmine peegeldab soomlastele ja eestlastele ühist iseloomujoont ehk armastust looduse vastu ja keskkonnaga seotud tegusid .  
 
Tere tulemast ühendama mõnus ja kasulik sügiseses Eestis! 
 

 
Taakse jäänyttä hellekesää ei kannata muistella kaihoten, vaan ottaa kaikki irti syksyn väriloistosta, tuoksusta ja sadosta. Virolla on paljon tarjottavaa suomalaisille ystävilleen, sillä syystalvi on pullollaan markkinoita, joilta löytyy vaikkapa satokauden antimia säilöttyinä ja kivoja pikkutavaroita piristämään kotia. Samalla reissulla voi käydä ravintolassa maistelemassa taidolla valmistettua riistaa ja ostaa virolaista viiniä kotiinviemisiksi.
 
Arkeen palaaminen voi tarkoittaa tarmokkaampaa otetta asioihin, kuten esimerkiksi kenties rennommalla otteella vietetyn kesän jälkeen omien terveysasioiden kuntoon panemista. Enää tämän ei tarvitse jäädä hankalan aikataulutuksen ja odottelun takia ikuisuusprojektiksi, sillä Virosta saat tarvitsemasi terveydenhuollon palvelut nopeammin, edullisemmin ja tehokkaammin – laadusta tinkimättä.
 
Satavuotias Viro tunnetaan ennen kaikkea Skypen luojien maana, mutta vientivetoisuutta löytyy myös maanläheisemmältä tasolta: virolaisten kehittämät kotiseudun siivoustalkoot on brändätty menestyksekkäästi ympäri maailmaa. Suomessakin 15.9 toteutettu tapahtuma heijastelee suomalaisille ja virolaisille yhteistä piirrettä eli rakkautta luontoon ja ympäristötekoja sen hyväksi.
 
Myös lähimatkailua voi pitää ympäristötekona, kun matka Tallinnaan taittuu laivalla parissa tunnissa
 
Tervetuloa yhdistämään huvi ja hyöty syksyiseen Viroon!
 
 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: