Avalehele Vali keel:

Artiklid

Prindi

Eesti Peakonsul Peterburis Viktoria Tuulas: „Edu saladus peitub kiiretes ümberkorraldustes“

01.november 2014
Viktoria Tuulas

Uurisime Eesti Vabariigi peakonsulilt Peterburis pr. Viktoria Tuulas`elt, milline on Venemaa turismisektori hetkeolukord.

Venemaa suurte turismikorraldajate pankrot pani muretsema Eesti turismivaldkonna tegijad. Eesti hotellid täituvad praegu veel inertsist, aga tulevik on ähmane. Mida soovitate meie teenusepakkujatele?



Venemaa suurte turismikorraldajate pankrott ei tohiks algaval talvisel hooajal Eesti turismiettevõtteid mõjutada. Kohalikus meedias on nimetatud peamiseks pankrotistumise põhjusteks turismihiiglaste vananenud töökorraldust. Suurte gigantide olemasolu ja vahendamise ahela pikkus muutis minu hinnangul Venemaalt  Eestisse reisimise turismifirma vahendusel küllaltki  kalliks.  Kui ka meie turismiettevõtjad suudaksid  oma idaturu-suunalise tegevuse kiiresti ümber korraldada,  peaks vene turist Eestisse jõudma vähemate kuludega kui senini. Hetkel on peamine ülesanne viia informatsioon pakutavatest turismitoodetest otse tarbijani.
Usun, et ka peakonsulaat saab siinkohal huvitatud ettevõtteid nende tutvustamisel aidata. Samas ei soovitaks orienteeruda vaid ühele turule.

Millised on konsulaadi plaanid seoses kriisiga? Kuidas konsulaat saaks aidata Eesti turismisuuna arendamisel? Kas plaanite rohkem üritusi ja koostööd vene ettevõtetega, kelle kaudu saaks paremini Eestit tutvustada?

Ma ei nimetaks Vene turismisektoris juhtunut kriisiks. Minu hinnangul on tegemist normaalse arenguga, mis sunnib siinset turismisektorit oma tegevust ümber korraldama. Ümberkorraldustest võidab eelkõige lõpptarbija. Antud olukorras jätkab peakonsulaat oma igapäevast tööd. Meie esmane ülesanne on väljastada kiiresti viisad neile, kes seda sõiduks Eestisse vajavad.

2014. aasta seadsime eesmärgiks tõsta turistidele väljastatavate viisade arvu. Kui 2013. aastal moodustasid turismi eesmärgil väljastatud viisad välja antud viisade koguarvust 29%, siis käesoleval aasta esimese 8 kuu jooksul on see protsent tõusnud 68 %- le. On märkimisväärne,et 57 % turistidest ei kasutanud viisa taotlemiseks ja oma reisiplaanide tegemiseks kohalike turismifirmade teenuseid vaid taotlesid viisad otse viisakeskusest ning broneerisid hotellid interneti kaudu.

Kokkuvõttes võib öelda, et kuigi väljastatud viisade arv jääb pisut alla eelmisel aastal väljastatud viisade arvule, siis tegelikult ei ole Eesti külastatavus langenud vaid pigem tõusnud. Seda väidet toetavad ka statistikaameti andmed, mille kohaselt  Venemaa turiste oliselle aasta  juunikuus Eesti majutusettevõtetes 10% rohkem kui eelmise aasta juunikuus, kuigi samal ajal oli näiteks Peterburi viisasid juunikuus taotletud 8,5% vähem.

 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: