Avalehele Vali keel:

Artiklid

Prindi

Energia avastuskeskus avab lastele uue teadusnäituse „Võimalik missioon“

16.oktoober 2014

17. oktoobril kel 14.00 avatakse Energia avastuskeskuses biomajandusele keskenduv lastenäitus "Võimalik missioon" ja temaatilised töötoad.



Nelja Euroopa teaduskeskuse, ülikoolide ning ekspositsioonitootjate koostöös valminud näituse ja töötubade teemadeks on toit ja tervis, biotehnoloogia ja teadus ning põllumajandus ja kalandus.

 

„Näitus on koostatud biomajanduse keerulisel teemal, kuid näituse põhiküsimus on lihtne – mida saame me kõik teha selleks, et ka aastal 2050 kõik Maa inimesed saaks toidetud ning siin turvaliselt ja tervelt elada?“ ütles Energia avastuskeskuse juhataja Kertu Saks.

 

Näituse avamisel räägib armastatud loodusemeesAleksei Turovski lastele sellest, milliseid putukaid oleks tulevikus mõistlik sööma õppida, milliseid kalu peaks kasvatama ning miks peab pesema käsi. Toimuvad näidistöötoad: „Hapnikuvabrik katseklaasis“, kus teeme katseid vesikatku taimega ja selgitame, kuidas saastunud linnaõhku puhastada; „Maisikepike ja prügi ärakaotamine“, kus selgitame, mis on biolagundatav pakend ja miks seda vaja on ning „Toidumängud“, kus selgitame, mis on tärklis, mis toiduainetes seda leidub ja milline on tema roll tuleviku pakenditööstuses.

 

Nimetatud uued Energia avastuskeskuse töötoad ühtivad õppekavaga ning sobivad kõige paremini algklasside ja põhikooli lastele.

 

Töötoad ja näitus valmis Energia avastuskeskuse, Rooma laste teaduskeskuse Museo Dei Bambini Explora (Itaalia), Aberdeerni teaduskeskuse Satrosphere (Šoti), Welios`e teaduskeskuse (Austria), Aberdeeni Ülikooli, Ülem-Austria Rakendusteaduste Ülikooli, ekspositsioonitootja Kurt Hüttinger GMBH & CO KG (Saksamaa) ja projekti koordinaatori RTD Services (Austria) koostöös. Projekti rahastas Euroopa Komisjon.

 

Energia avastuskeskuse asutajateks on Eesti Energia, Tallinna Tehnikaülikool, Tallinna linn ja AS Tallinna Soojus.  

 

Lisainfot näituse „Võimalik missioon“ ja töötubade kohta leiab www.energiakeskus.ee ning näituse veebilehelt http://bioprom-net.eu/

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: