Avalehele Vali keel:

Artiklid

Prindi

Lastega teemaparkidesse seiklema

07.mai 2018

Suvisel Eestimaal ringi sõites tasub kindlasti kaasa võtta ka lapsed. Pere noorematele leidub üle Eesti päris mitu vahvat teemaparki ja mängumaad.



Harjumaal Kurtnas asub Vembu-Tembumaa, kus on lõbus nii suurtel kui väikestel. Puhkajaid ootavad batuudid, kartautod, elektriautod, põrkeautod, ATV-rada, mängude maja, tarzanirada ja basseinid, soovi korral saab rentida terveks päevaks minisauna, nautida veeatraktsioone, mängida minigolfi ning väligrillidel endale meelepärase roa küpsetada. Lisaks kõigele muule pakub Vembu-Tembumaal külastajatele rõõmu pisike loomaaed.

Eesti suurima väliveepargi leiab Vudila kogu pere mängumaalt Jõgevamaal Kaiaveres. Ka saab Vudilas  lustida batuutidel ja basseinides, sõita elektriautode ja ATV-ga. Järvel võib ette võtta väikese retke sõudepaadi ja vesijalgrattaga ning päikest saab nautida rannaribal või kauni vaatega avaral terrassil. Lisaks saab tutvust teha Vudila loomaperega ja soovi korral hobustega sõita. Kehakinnituseks võib teha väikese pikniku looduses, einestada bistroos või endale lõunasöögiks forelli püüda.  

Jõgevamaal asub ka Elistvere loomapark, mis pakub võimalust vaadelda metsloomi nendele omases keskkonnas. Näha saab euroopa piisonit, põtra, põhjapõtra, metssiga, metskitse, kabehirve, pruunkaru, ilvest, rebast, kährikkoera, harilikku oravat, metsnugist, tuhkrut, halljänest ja faasanit. Siseruumides võib tutvuda merisigade, deegude, hamstrite, liivahiirte, kairo ogahiirte, laborirottide, tšintšiljade, laborihiirte ja suhkruoravaga. Veel asuvad loomapargis tähistatud loodusrajad, kus saab selgitavate infotahvlite abil tutvust teha  kopra eluviisiga ning mitmekesise metsaelustikuga.

Tartumaale Äksisse tasub suund võtta kõigil neil, kes tahavad teada, kuidas elu jääajal välja nägi. Interaktiivses ja meelelahutuslikus Jääaja Keskuses näeb näitust jääaja ajaloost ja jääaja loomadest, lapasi ootavad jääaja mängumaailm ja jääelamused. Suurel ekraanil kuvatakse programmi, mis alates Suurest Paugust läbi galaktikate kujunemise, päikesesüsteemi tekke, laavade liikumise maal ja kogu elustiku arengu kaudu jõuab tänasesse päeva.  Keskuse teisel korrusel tuuakse külastajani jääaja jäljed Eestimaa pinnal, jääaja looduse areng ja selle kajastus rahvamuistendites. Kolmandal korrusel aga ilmavaatlused ja kliimamuutused ning inimese roll selles.

Pokumaa asub Võrumaal Urvastes. Edgar Valteri idee järgi rajatud teemapargis on kolm põnevat tegevuspaika: Pokukoda, Padasoomäe, Hauka talukoht. Pokukojas saab näha Pokuraamatu originaalillustratsioone ja õlimaale, Edgar Valteri lasteraamatute tegelasi nukkudena ning ka ise pokuks kehastuda.

 

Padasoomäel asuvast Puuko eluasemest õhkub eelmise sajandi alguse hõngu. Puuko tares on puupliit ja leivaahi, toimuvad talukultuuriga seotud ettevõtmised. Suvel tegutseb siin pannkoogitare, aidas saab vaadata filme ja tare taga nosivad heina kitsed ja lambad. Kokkuleppel saab käia suitsusaunas. Padasoomäelt saavad alguse matkamängurada ja kaks taimede õpperada. Haukal on võimalus külakiigel kiikuda, kuuetahulises püstkojas mõtteid mõlgutada või toreda seltskonnaga isegi piknikku pidada. Linnuvaatlustorn pole mõeldud üksnes linnusõpradele, vaid ka lihtsalt maastiku nautlejatele. Kõik rajatised on püstitatud Edgar Valteri kavandite järgi.

Tahkuranna vallas, seitsme kilomeetri kaugusel Pärnu piirist asub Lottemaa. Koeratüdruk Lotte seikleb koosoma sõpradega Leiutajatekülas, mis rajatud mereäärsesse loodusesse just sellisena, nagu see meile raamatu ja multifilmide vahendusel juba ammugi tuttav on.

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: