Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Nädalavahetuse puhkuseidee - vanavanematega KUMUsse

06.september 2013
Foto: KUMU kunstimuuseum

Septembrikuu teisel pühapäeval tähistatakse Eestis vanavanematepäeva. See on tähtpäev, mil meil kõigil on võimalik tänada oma vanaemasid ja vanaisasid nende katkematu armastuse, lausutud õpetussõnade, jagatud elukogemuste, sooja suhtumise ja kannatliku meele eest. Tänada neid selle eest, et nad on kasvatanud oma lastest meile maailma kõige paremad emad ja isad.



Vanavanematepäev ongi õige aeg, et väärtustada vanavanemate tähtsust perekonna ja ühiskonna jaoks tervikuna. Sellel päeval tasub vanaemasid ja vanaisasid tavapärasest enam tähelepanuga hellitada: valmistage ette lõunasöök värskes õhus, minge koos terviserajale, tantsige nende nooruspõlve muusika järgi, vaadake vanu fotosid ja tehke uusi pilte.

 

Kindlasti ei ütleks vanavanemad ära ka võimalusest koos lastelastega muuseumisse minna. KUMU kunstimuuseum ongi saabuva pühapäeva just vanavanematele pühendanud.

 

Kumu aedades õitsevad lillepeenrad ja laulavad linnud veel viimast korda – läbi kunstimuuseumi erinevate korruste välja sisehoovi kulgev suvine näitus „Aedade järelelu" on jõudmas lõpusirgele. Just pühapäeval, 8. septembril on viimane võimalus külastada võluvat väljapanekut ja osaleda aiamängus. Miks mitte võtta kaasa ka piknikutekk ja pakkida toidukorv ning nautida viimaseid suveilmu Kumu siseõue piknikuplatsil keset rohelist lopsakust. Kõik koos - vanaema ja vanaisa, lapsed ja lapselapsed.

 

Kumu kunstimuuseum kutsub 8. septembril näitustele ja ühistele kunsti otsimise mängudele. Külastajad saavad kassast mängukaardi aiamängus osalemiseks. Kell 14.00 ja 17.00 toimuvad ekskursioonid Kumu katuseterrassile, kust avaneb võrratu vaade ümbritsevatele aedadele, kesklinnale ja merele. Pärast mängupeatusi ja ühist loovtööd on võimalus vaadata teisi näitusi ning kui jalad pikast päevast väsinud, võib asuda siseõuel piknikku pidama.

 

Sissepääs Kumusse (täispilet 5,5 € / sooduspilet 3,2 €) koos lapselapsega tulevale vanavanemale tasuta!

 

 

Artiklis on kasutatud tekstilõiku SA Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse kodulehelt.

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: