Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Tartu Ülikooli muuseume külastas eelmisel aastal rekordarv inimesi

16.jaanuar 2012

Möödunud aastal külastas Tartu Ülikooli muuseume ja nendes toimunud üritusi üle 72 000 inimese. Tartu Ülikooli kunstimuuseumi külastas 2011. aastal  11 100 inimest, loodusmuuseumi üle 19 000 inimese ning ülikooli ajaloo muuseumi üle 42 000 inimese (sh tähetorn, vana anatoomikum ja Toomkiriku tornid).



Tartu Ülikooli muuseumid pakuvad laialdasi võimalusi teadmisi hankida, põnevate inimestega kohtuda, uurida, vaadata ja vaba aega veeta. Mitmete traditsiooniliste üritustega jätkatakse ka käesoleval aastal.

 

Kunstimuuseumis leiavad aset harivad kunstikolmapäevad ning loodusmuuseum viib läbi põnevaid huvipäevi mitmesugustel teemadel. TÜ ajaloo muuseum jätkab sarjadega „Kohviõhtu Toomel“ ja „Teeõhtu teadlasega“, mis pakuvad suurepärast võimalust oma eriala spetsialistidega kohtuda ja oluliste teemade üle arutleda. Tartu tähetornis jätkuvad avalikud vaatlusõhtud, kus oma silmaga on võimalik mitmeid taevakehi lähemalt vaadelda.

 

Tartu Ülikooli muuseumid pakuvad palju põnevat ka erinevate suurürituste raames nagu Muuseumiöö, Hansapäevad, Teadlaste öö, Akadeemilise pärandi päev jms.  Lisaks toimuvad ka kooliõpilastele suunatud eriprogrammid koolivaheaegadel.

 

Kõige täpsemat infot toimuva kohta leiab muuseumide kodulehekülgedelt: kunstimuuseum.ut.ee, natmuseum.ut.ee, ajaloomuuseum.ut.ee.

 

Näeme Tartu Ülikooli muuseumides!

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: