Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Nädalavahetuse puhkuseidee - Leigo Järvemuusika

01.august 2013
Foto: Leigo Talu

Juba homme saab Leigo looduskaunitel maastikel näha ja kuulda suurepäraseid kontserte, näiteks saab kuulda Eesti filmimuusika vaieldamatu tipu Sven Grünbergi loomingut. 



Keeruline on kirjeldada ja põhjendada Leigo Järvemuusika kohta Eesti meelelahutusmaastikul. Ehk ei olegi meelelahutus kõige õigem sõna seletamaks Leigo olemust, kuid selge on, et kvaliteetne ja jõuline emotsioon, mis elab meie hinges veel pikki kuid hiljem peale selle tegelikku toimumist, on midagi enamat kui lihtsalt üks hetk sõpradega „grüünes".

 

Leigo on midagi enamat - see on ühe unistuse lugu. Kui Leigo peremees Tõnu Tamm 1981. aastal Leigole suvekodu otsima läks, ei suutnud ta sealt enam lahkuda. Vaid ühte väikest veesilma ja võsastunud maastikku vaadates tuli tal idee kujundada Leigost ilus järvistu. Pärast mitmeaastast tööd sündiski esimene järv, mille keskel on siiani vanade pajudega saareke. Just sellel saarel sai 1998 aastal teoks Tõnu siberirännakutel idanema hakanud unistus kuulata kaunist muusikat vabas looduses.

 

Leigo on unikaalne festival terves Euroopas, kus kauni looduse ja sisuka muusika liit loovad ainulaadseid ja kestvaid elamusi. Mida rohkem läheb aeg edasi, seda enam vajavad inimsed võimalusi mõtisklemiseks ja unistamiseks, et vabaneda mõneks viivuks igapäevasest töörutiinist. Igaüks meist võib ajatut muusikat kuulates unustada hetkeks reaalsuse ning harmoneeruda ümbritseva loodusega.
Selles unistuses täiendavad esineja ja ümbritsev loodus koos elava tulega üksteist ehk loovad nii täiesti uue emotsionaalse keskkonna.

 

Vaata tänavuse festivali kava siit.

 

Kuidas Leigole saab?

 

Leigo talu asub Valgamaal Lutike külas, ca 700 m kaugusel Lutike bussipeatusest Tartu-Otepää maanteel Tartu poolt tulles veidi peale Pangodit näitab teeviit "Lutike 2" vasakule, teeviida juurest tuleb vasakule keerata ning mõne kilomeetri pärast on Lutike bussipeatus ja pisut edasi on paremal näha Leigo talu maastik ning talusse juhatab juba teeviit "Leigo".

 

Leigo kaugus:

 

Otepäält 12.7 km
Tartust ca 25 km
Tallinnast ca 200 km

 

Et Valgamaal mitte nälga ja peavarjuta jääda, leia meie lehelt endale mõnus söögikoht ja majutus.

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: