Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Trammid ja torupillid täna Kumus - kohtumine kunstnik Paul Ellimaniga

01.august 2013
Foto: KUMU

Neljapäeval, 1. augustil kell 18.00 leiab Kumu kunstimuuseumis aset kunstnik Paul Ellimani artist talk ja tema uue helitöö esitlus. Üritus toimub Margit Säde Lehni kureeritud näituse „Kõndides mööda salateid” raames, mis on omakorda osa Kumu kunstimuuseumi näitusest „Aedade järelelu”. Üritus toimub inglise keeles, osalemine tasuta. 



Imiteerides oma töödes mitmesuguseid linnaruumi signaale, nagu hädaabi sireenid või ühistranspordi teadaanded, koondab Paul Ellimani looming endas huvi tüpograafia ja inimhääle erinevate sotsiaalsete ja tehnoloogiliste väljundite vastu.

 

Spetsiaalselt Kumu näitusele valminud helitöös „Laula rääkides, ümise rännates” kaasab kunstnik trammijuhtide hääli ja torupillimängu ning jätkab sellega avalikus ruumis edasiantavate helide ja sõnumite toimemehhanismide uurimist.

Paul Elliman (1961) on Londonis elav kunstnik ja disainer. Ta on osalenud paljudel näitustel sellistes muuseumites nagu New Museum, MoMA New Yorgis, Institute of Contemporary Arts, Tate Modern Londonis ja Kunsthalle Baselis. Elliman õpetab Yale’i Ülikoolis New Havenis ja Werkplaats Typografies Arnhemis, Hollandis.

 

Torupillimängijad: Sandra Sillamaa ja Merike Paberits

 

Üritust toetavad Briti Nõukogu ja Asteriski suvekool, Tallinna Trammipark ja trammijuhid.

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: