Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Tartu Toomemäele kerkib Teaduslinn

18.juuli 2013
Foto: Postimees/Scanpix

Tartu Hansapäevade ajal avab Toomemäe roheluses juba kolmandat korda oma väravad Teaduslinn, mis pakub mitmesuguseid töötubasid ja tegevusi 20.-21. juulini.



„Kuna käesoleva aasta Hansapäevade teema on „Lõhnavad Tartu Hansapäevad“, siis on ka siin toimuvatel tegevustel suurem rõhk lõhnatemaatikal ja haistmismeelel, mistõttu on esindatud tavalisest rohkem looduseteemalisi programme.

 

Teaduslinnal on ka sel aastal kaks keset – tähetorni juures leiavad aset astronoomia, füüsika ja keemiaga seotud tegevused ning toomkiriku juures tegutsevad ülejäänud teadusvaldkonnad ning Eesti erinevad muuseumid,“ tutvustab Teaduslinna projektijuht Urmet Paloveer.

 

Lisaks saab tutvuda pommi- ja narkokoerte tööga, vaadelda päikest, näha raketimootori valmimist, ehitada roboteid, valmistada iseliikuvaid mänguautosid, arvata ära erinevaid lõhnu, saada teada, kuidas töötab inimese aju
ning veel palju muud. Kohal on mitmed Tartu Ülikooli teadlased, kes tutvustavad avastusi, mis on leidnud või leidmas rakendust igapäevaelus ning töid ja uuringuid, mida hetkel uute avastuste ootuses tehakse.


Kõik Teaduslinnas toimuvad programmid ja töötoad on tasuta ning piletiga on võimalik külastada ka Tartu Ülikooli ajaloo muuseumi, toomkiriku torne ja Tartu tähetorni. Kui kõht avastamise ja uudistamise käigus tühjaks läheb
või janu vaevama hakkab, siis selleks ei pea Teaduslinnast lahkuma, sest kohapealt on võimalik osta nii süüa kui ka juua. Samuti on kohal ka jäätisebuss. Meeleolu aitab luua esmakordselt Hansapäevade ajal toome varemete vahele püstitatav Toomelava, kus kontserdid algavad mõlemal päeval kell 12.00.

 

Teaduslinn ootab uudistajaid ja avastajaid 20.juulil kell 10-20 ning 21. juulil kell 10-17. Kui varasemalt on Toomel Hansapäevade ajal tegutsenud vaid Teaduslinn, siis käesoleval aastal on Toomemäel ka Lastelinn ja Kunstilinn.

Toomkiriku varemete vahele tasub sammud seada juba 18 . juulil, sest siis alustab Tartu Elektriteatri eestvedamisel tegevust välikino, kus saab nautida mitmeid eesti filme kolmel õhtul, 18.-20. juulil algusega kell 23.

 

Teaduslinna täpsema kava leiate Tartu Ülikooli ajaloo muuseumi kodulehelt

 

 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: