Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Avasta lõhnav loodus kunstikeldris!

11.juuli 2013
Juhan Muks. Moonid. 1943

Adamson-Ericu muuseumi näituse "Viljandi maalimees Juhan Muks (1899-1983)" raames on avatud kunstikelder, kus saab kätt proovida looduslike vormide kujutamisel. Kunstihuviliste käsutuses on joonistus- ja maalimisvahendid, soovi korral võib valminud pildi vormistada postkaardiks. Osalemine muuseumipiletiga.



Suvi on looduses käimise aeg. Adamson-Ericu muuseum on looduse kunstikeldri külastajatele uurimiseks, nuusutamiseks ja maalimiseks siseruumi toonud. Viljandi maalimees Juhan Muks oli nimelt tähelepanelik loodusejälgija, kes otsis põnevaid vorme ja kujundeid kõikjalt - küll kividelt, puukoorelt ja samblikelt. Muuseum kutsub kõiki huvilisi kunstnik Muksi eeskujul uurima kivide mustreid, puukoore faktuuri ja sambla värvivarjundeid. Lisaks vaatlemisele saab avastada ka suvel korjatud taimede lõhnabukette, mis on inspiratsiooniks pildi loomisel.

 

Retrospektiivse suunitlusega näitus "Viljandi maalimees Juhan Muks (1899-1983)" esitleb Adamson-Ericu põlvkonnakaaslase Juhan Muksi loomingu paremikku. Ekspositsiooni põhiosa pärineb Eesti Kunstimuuseumi, Tartu Kunstimuuseumi ja Viljandi Muuseumi kogudest, mida täiendavad mõned maalid SA Tallinna Kunstihoone Fond varamust ning erakogudest. Juhan Muks on esimene Konrad Mäe nimelise medali ja preemia saaja. Tema värviotsingutega sügavuti tegelev looming on säilitanud värskuse tänapäevani.

 

Näitus on Adamson-Ericu muuseumis avatud 1. septembrini 2013.

 

Värvilist ja lõhnavat suve!
 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: