Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Nädalavahetuse puhkuseidee - eine merel Tallinna “Kilukarbivaatega”

28.juuni 2013
Foto: www.kajsamoor.eu

Parim viis nautida lõunasööki ja vaadata Tallinna kuulsat Kilukarbivaadet on 2-tunnisel mereretkel purjelevaga Kajsamoor.



Merereis ajaloolisel kuunaril "Kajsamoor" on parim viis nautida lõunasööki ja vaadata Tallinna kuulsat Kilukarbivaadet. 2-tunnisel mereretkel kuulete lugusid Tallinna mereajaloost, Naissaare piraatidest ja salakaubavedajatest. Vaatate Patarei vanglat, ajaloolist Lennusadamat, uhkeid kruiisilaevu sadamas. Laeva stjuuard serveerib rammusat suppi traditsioonilises meremeeste stiilis, et värske merebriis Teie näljast nõrkevat keha üle parda ei viiks…

 

Laeval on avatud baar ja suveniiripood.

 

Mereretked toimuvad kuni septembrini iga päev kl. 13-15 ; 16-18 ; 19-21
 

Purjelaev “Kajsamoor” (1939) on kahemastiline kahveltaglasega praamseilkuunar, ehitatud Aasheim og Valvatne laevatehases Sagvåg Sunnhordland’is, Norras, tüüpilise Põhjamere kaubalaevana.

Laeva nimi pärineb vana-norra mütoloogiast ja tähendab meelevaldses tõlkes “Tuuletrolli ema”. Arvestades, et trollide keskmine eluiga oli umbes 300 a. on meie trollimoor kaunis nooruslik preili.

“Kajsamoor” on Eestis kaunis haruldane ajalooliselt imehästi säilinud eksemplar. säilitades ajastule iseloomulikke jooni ja detaile. Laev on elav muuseum, mis kannab edasi legendaarse purjelaevade ajastu hõngu ja traditsioone. Mereretked “Kajsamooriga” on hariv ja ajalooliselt huvitav matk minevikku, aegadesse kui Eesti oli tunnustatud mereriik.

 

 

 

Lisainfo ja broneerimine 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: