Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

AHHAA avab Eesti esimese elektriautode demokeskuse

28.juuni 2013
Elektriauto Nissan Leaf / Foto: nissanusa.com

Reedel, 28. juunil 2013 kell 15 avab Teaduskeskus AHHAA uhiuue elektriautode demokeskuse, kus külastajad saavad võrrelda elektri- ja sisepõlemismootoriga autosid ning ka ise elektriautoga proovisõitu teha.



„AHHAA elektriautode näituse eesmärk ei ole suunata inimesi elektrisõidukeid ostma, vaid tutvustada erinevaid tehnoloogiaid. Otsuse, millist autot eelistada, jätame iga näitusekülastaja teha,“ selgitas AHHAA juhatuse liige Andres Juur.

 

Kõigil autojuhilube omavatel AHHAA külastajatel on võimalus elektriautodega proovisõitu teha. Igal teisipäeval, pühapäeval ja neljapäeval on külastajate käsutuses Eesti populaarseimad elektriautod Nissan Leaf ja Mitsubishi i-MiEV. Tartu AHHAA tehnoloogiasaalis paikneva näituse „Ahhaa, elektriautod!“ peamine eksponaat on interaktiivne elektriauto simulaator, mille rooli, pedaalide, käigukasti ja erinevate lülitite abil on võimalik kohapeal simuleerida autosõitu. Masina tuuleklaasile kuvatakse realistlik pilt, mis reageerib autojuhi igale juhtimisvõttele.

 

Näitusel on ka elektriauto kiir- ja tavalaadimise eksponaat, millega on võimalik panna auto vooluvõrgust laadima. Eksponaatidega seletatakse lihtsas keeles lahti elektriauto mootori ja ülekandesüsteemi toimimine ning akude laadimisprotsess.

 

AHHAA elektriautode ekspositsioon on üks osa 2011. aastal alustatud elektromobiilsuse programmist (ELMO), mille peamine eesmärk on populariseerida keskkonnasõbralikku
ja uudset transpordiviisi.

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: