Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Nädalavahetuse puhkuseidee - Tiina Tauraite Traktor

19.juuni 2013

2011. aasta sügisel astus vabakutseline näitleja Tiina Tauraite Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli, et õppida põllumeheks. Eelmisel suvel täituski Tiina Tauraite ammune unistus ja temast sai diplomeeritud taimekasvataja.



Selline samm tundus Tiinale loogiline, isegi paratamatu, aga tema lähikondsetes ja tutvusringis tekitas taoline kannapööre parasjagu segadust. Et mis mõttes, kas midagi on lahti, kas teater on ära tüüdanud? Mõtlesid, et mängid Rimi reklaamis talumemme ja saad kohe puukide, konnade ja väetistega hakkama? Ärevad küsimused tekitasid igati inspireeriva segaduse, mis ajendas näitlejat kirjutama põllumehe-õpingutest üht monotükki. Laval on Tauraite ja traktor ning mõlemaga seotud lõbusad seigad.

 

Kuni jaanipäevani läbib Tiina Tauraite traktoriga 900 kilomeetrit Eestimaa teid, et rääkida inimestele üks lugu kummalistest unistustest ja nende täitumisest. Võimalik, et tema lugu kannab mõte, et ei tasu olla ei hulljulge ega arg, mõnikord peab lihtsalt olema julge ning tegema seda, mida hing ihkab. Igaüks otsib endale elus varjulist kohta, aga aeg-ajalt tuleb vaimule kasuks, kui püüda üle oma varju hüpata.

 

Kes sa oled, Tiina Tauraite?

 

Sündisin 1976. aastal Tallinnas, 1998. aastal lõpetasin kõrgema lavakunstikooli, samast aastast alates olen töötanud Von Krahli Teatris. See asub Tallinna vanalinnas, nii et ühe õhtuse ajalehe andmetel mahub meie majja lisaks toredale trupile ka kummitusi. Von Krahli Teatris tehtud tööd on toonud mulle ka kaks Eesti teatri aastaauhinda, kuigi kõrvalosade eest. Nagu korralikku näitlejat ikka, tuntakse mind reklaamidest ja seriaalidest. Kindel arv eestlasi teab mind kui Annikat, mitte Tiinat. Annikana oli mul kõigepealt palju probleeme "Kodus keset linna", seejärel "Elus keset linna". Lisaks sellele, et ma olen üks Eesti kuulsamaid Annikaid, olen ka naine Rimi reklaamides "1000 aastat enne Rimi". Jah, sama naine, kes sooviks jõe äärde puhkama minna. Ja siis on veel "Heeringas Veenuse õlal", heeringa rollis pole ma õnneks olnud. Samuti olen mänginud kaasa nendes tuntud kaasaegsetes Eesti filmides, mis pole "Nimed marmortahvlil".

 

2011. aasta sügisel astusin Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli taimekasvatust õppima. 2012. aasta suvel täitus minu ammune unistus - sain põllumajandustöötaja diplomi ehk lihtsamalt öeldes põllumehepaberid.
Nüüd olengi põllumehepaberitega näitleja. Alguses tundus, et põld ja lava ei ole omavahel kuidagi seotud ning isegi välistavad teineteist, aga võta näpust ja paljugi mis….

 

Ma ei tule teie juurde sel korral lillelises kleidis, vaid tunkedes. Ja traktoriga. Aitab kõrvalosadest. Aitab mootori ja roolita lavadest. Siit ma tulen. Kohtumiseni!

 

Kus ja millal etendus toimub?

 


19.06
kell 19.00 – 20.30

Märjamaa Lauluväljak


20.06
kell 19.00 – 20.30

Riisipere Kultuurimaja


21.06
kell 19.00 – 20.30

Keila lauluväljak


22.06
kell 14.00 – 15.30

Laulasmaa Põhikool

 

 

Piletid Piletilevist

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: