Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Aprillis enam siseturiste ja vähem välisturiste

11.juuni 2013
Georg Ots Spa Hotell Saaremaal

Majutusettevõtetes peatus 2013. aasta aprillis 192 000 välis- ja siseturisti, mis oli 6% vähem kui eelmise aasta samal kuul, teatab Statistikaamet. Suurenes sise- ja vähenes välisturistide arv.



Aprillis kasutas majutusettevõtete teenuseid 125 500 välisturisti, mis oli 13% vähem kui eelmise aasta samal kuul. 70% välisturistidest saabus naaberriikidest Soomest, Venemaalt ja Lätist. Venemaalt saabus aprillis 19 000 turisti, mis oli 7% enam kui möödunud aastal. Läti ja Soome turistide arv majutusettevõtetes vähenes mullusega võrreldes vastavalt 23% ja 11%. Eelmise aasta aprilliga võrreldes saabus vähem turiste kõigist suurematest partnerriikidest, vaid Leedu turiste peatus majutusettevõtetes mullusest enam (5%). Aprillis peatus Tallinnas ligi kolm neljandikku majutusteenuseid kasutanud välisturistidest, järgnesid Pärnu ja Tartu. Väljapool neid linnu peatus aprillis 13% kõigist majutusteenust kasutanud välisturistidest.

Aprillis peatus majutusettevõtetes 66 600 siseturisti, mis oli 8% enam kui eelmise aasta samal kuul. Siseturistidest alla poole (44%) kasutas Tallinna, Tartu ja Pärnu majutusettevõtete teenuseid. Eelistatumad maakonnad olid veel Ida- ja Lääne-Viru ning Saare maakond, kus peatus vastavalt 10%, 7% ja 7% siseturistidest.

 

Aprillis pakkus külastajatele teenust 880 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 18 000 tuba ja 40 000 voodikohta. Täidetud oli 40% tubadest ja 31% voodikohtadest. Tallinnas, Tartus ja Pärnus oli nii tubade kui ka voodikohtade täitumus suurem riigi keskmisest. Väljapool suurlinnu oli tubade kui voodikohtade täitumus väiksem, vastavalt 24% ja 18%.

Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 32 eurot ning oli eelmise aasta aprilliga võrreldes euro võrra kallim.

 


 

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: