Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Taevaskoda sai uued matkarajad

11.juuni 2013
Taevaskodade matkarada; Foto: Rando Kall / RMK

RMK avas 1. juunil Taevaskojas Ahja jõe maastikukaitsealal uuendatud matkarajad. Tööde maksumus oli üle 227 tuhande euro, mis saadi KIKi abil Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondi (ERF) vahenditest.  



RMK loodushoiuosakonna juhataja Marge Rammo sõnul on Taevaskoja Eesti üks olulisemaid ja populaarsemaid looduslikke vaatamisväärsusi, mida külastab igal aastal keskmiselt 32 000 inimest.

"Kauni looduse ja pinnase kaitseks tuli seetõttu teha ulatuslikke taastamis- ja renoveerimistöid," selgitas Marge Rammo.

 

Pool aastat kestnud tööde käigus rajati jalgradu, järsakupiirdeid, treppe ja kaarsildu. RMK ehitas oma vahenditest Taevaskoja lähedale parklasse lisaks teabepunkti, uuendas infotahvleid, pinke ning puhkekohtasid. Peale renoveerimist on nüüd osa rajast läbitav ka väikelastega ja liikumispuudega külastajate poolt.

 

Taevaskoja liivakivipaljandi loodusradade renoveerimistööde käigus uuendati 2815 meetrit jalgradu, 752 meetrit järsakupiirdeid, 390 meetrit treppe ja kaks kaarsilda. RMK viis ulatuslikud renoveerimistööd lõpule ERFi meetme "Looduse mitmekesisuse säilitamine" toetusel.

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: