Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Nädalavahetuse puhkuseidee - metsa teatrisse!

03.juuni 2013

Saabuval nädalavahetusel on igaühel võimalik osa saada üsna erilisest elamusest. Nimelt on Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) otsustanud oma suviseid metsamatku teatrietendustega vürtsitada.



RMK igasuvised üritustesarjad saavad tänavusel kultuuripärandi aastal järje teatripikniku näol. Seekordne matkaelamus on pikitud kolme erineva tegelaskuju kohtumistega metsateel, tõelise teatrielamusega keset Kõrvemaa laant ning piknikuga, mida igaüks on teretulnud pidama. Juunikuus saab teatripiknikul osaleda kahel korral, 8. või 9. juunil.

 

Matk

Matkarada algab Aegviidu alevi külje alt, Kõrvemaa terviseraja lähistelt, viitadega tähistatud kohast.

Tee teatriplatsile on umbes 3 kilomeetrit pikk; tagasi tuleme lühemat, umbes 2-kilomeetrist rada pidi.
Igale matkajale jagame rajakaardi, millel on märgitud raja kulgemine ja vahemaad, vaatamisväärsused, eri vanuses metsad ning paigad, kus kohtate meie värvikaid tegelasi. Neis kolmes rajapunktis teeme peatuse kuni 20 minutit, et nautida meile pakutavat näitemängu ja muusikat.

Aga eks metsaelu ole isegi üks suur teater ja sündmusterohke lava! Metsateel saame uudistada puid, taimi ja kooslusi ning oma silmaga näha metsameeste tehtud tööd.

Omal käel saabujaid ootame alates kella 13.30-st. Viimane juhendatud matk teatriplatsile väljub kell 15.00.

 

Tegelased metsateel

Matkarajal ootavad meid kolm värvikat tegelast:
•    Ivan Orav (Andrus Vaarik), kes peab kõne metsa kiituseks
•    1924. aasta rahandusminister Otto Strandman (Mait Malmsten) avab telgitaguseid tolle aja skandaalseimal sündmusel, mille tõttu pidi riik müüki panema parimad metsalangid
•    Nõukogudeaegne metskonna partorg K. Rožin (Uku Uusberg), kes innustab töökaid käsi metsa istutama

Tegevused platsil, avatud on puhvet

Etendusele eelneval ajal aitavad teatri-ja piknikplatsil teil aega sisustada ka mitmed metsased tegevused. Leidke sobiv, olgu selleks siis tutvumine fotonäitusega “Milline on ilus mets”, meisterdamisega või hoopis metsaistutusvõtete järeleproovimisega. Samas on avatud ka välipuhvet, kus saate soetada oma piknikukorvile täiendust söögi ja joogi näol ning leida mõne sobiva toote RMK piknikutemaatilisest meenete valikust.


Teatrietendus

Piknikupaigas näeme omaaegset Mati Undi lavastust “Helene, Marion ja Felix”, mis rajaneb Friedebert Tuglase “Felix Ormussonil” ning novellidel. Osades Guido Kangur (Felix), Piret Kalda (Helene) ja Maria Avdjuško (Marion).
Teatrietendus algab kell 18.00, kuid tegemist on metsarajal alanu jätkuga. See tähendab, et hiljem saabujaid parkimisplatsilt piknikupaika spetsiaalselt ei juhendata ega transpordita.

Näidendi esmalavastus toimus 1990 Noorsooteatris ning taasesitus 2008. aastal Mati Undi mälestusfestivalil.

Kriitikud on etendust kirjeldanud nii:
„Kogu laval toimuv on sümbolistlike kujundite keeles edasi antav mäng. Mati Unt pole siin enesele eesmärgiks seadnud süüvimist inimhinge psüühika keerdkäikudesse. Lavastuses on õhulist kergust, pehmust, helgust ja valgust. Lummab etenduse mängulisus ja terviklikkuse tunnetus. Ka see, mis tegelikus elus valu teeb, kandub lavalt saali naerusui, läbi iroonia ja pila. Felixi armupiinad, Helene ja Marioni kadedus ning viha – kõik see on vaid üks suur mäng.“
Rein Heinsalu „Mati, Felix ja Friedebert“ Eesti Ekspress 30. november 1990

„Lavastuse teemad on armastus, kunst, loodus; see pakub hõrku mängu, peent stiili, kaunist keelt. Siin tahetakse lennata kaugele karmist tegelikkusest, kaasaeg arvatakse kannatavat liigtõsiste meeleolude all, aga piknik olnuvat „nali iseenese ja oma ajajärgu arvel”.“
Luule Epner „Mati Undi teater revisited“ Teater. Muusika. Kino 1/2009

Ärge unustage aga ka oma maitseelistuste kohaseid piknikuhõrgutisi – laske neil etenduse ajal hea maitsta!

 

Fotod ja meeleolud

Võta kaasa oma fotoaparaat ja jäädvusta päeva meeleolud: toimekaid ja rahulikke hetki, elamusi metsas ja murul, sahinaid puudeladvus ja kahinaid rohukõrtes. Teie fotojäädvustused kogume kokku SIIN ning tabavaid hetki jagame ka RMK Facebooki sõpradele. Õnnestunud jäädvustuste tegijaid premeerime meenetega.

Hea võimalus tutvuda teiste fotohuvilistega ja küsida nõu ka profilt! Piknikuplatsil on avatud fotonäitus ning võimalus saada fotokoolitust Sven Začekilt.

 

REGISTREERIMINE

Tule oma sõprade ja piknikukorviga nautima metsahüvesid.
Osavõtutasu: 3.- eurot.
Registreerimine WWW.TEATRIPIKNIK.EE kuni 5. juunini.

Transport  

-    Võite tulla oma autoga, rattaga, rongiga või jalgsi. Autod saate parkida Aegviidu alevi lähedale parklasse, mis asub terviseraja kõrval.
-    Tallinnast saab kohale tulla RMK eribussidega, mis väljuvad kl 12.30-14.00 Vene kultuurikeskuse juurest (Mere pst 5). Sõiduaeg 1 tund ja 10 minutit.

 

Kodutee

Etendus lõpeb orienteeruvalt kl 19.30. Seejärel suundume tagasi parklasse. Tagasiminekuks kulub umbes pool tundi.

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: