Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Algab Eesti suurim nüüdismuusika festival

29.mai 2013
Foto: kultuur.info

4.-9. juunini Tartu Jaani kirikus toimuva XII Eesti heliloojate festivali heliloojaks on maestro Arvo Pärt. 



Festivalil leiab aset festivali helilooja loomingule pühendatud workshop ja filmiprogramm ning Pärdi looming on esindatud ka kõikide festivali põhiprogrammi kontsertide repertuaaris.

 

Eesti heliloojate festivali (EHF) peaesinejad on Tallinna kammerorkester, Curious Chamber Players (Rootsi) ning Küberstuudio ja Vox Clamantis ühise kavaga. Tartu Jaani kirikus toimuv põhiprogramm toob kuulaja ette läbilõike eesti nüüdismuusikast kogu oma värskuses ja igihaljuses. Kavas on 8 esiettekannet, teiste seas Helena Tulve, Andrus Kallastu, Tõnu Kõrvitsa ja Timo Steineri teosed.

Festivali kunstilise juhi, flötisti ja helilooja Monika Mattieseni sõnul on festivali külalishelilooja kutsumine traditsioonina end igati õigustanud. “Kontsertide kõrval on oluline ka muusikast rääkimine. Festivali helilooja loomingu tagamaad ja allikad on lähtepunktiks diskussioonidele ja workshop'idele kogu festivali jooksul,” lisas Mattiesen.

 

Lisaks põhiprogrammi kontsertidele on tänavuse festivali osaks traditsioonilised Jaani kiriku muusikaveerandtunnid (R, L, P kl 12.15), workshop'id ja Ööülikooli salvestused. Festivali avapäeva õhtul esinevad H. Elleri nimelise Tartu Muusikakooli kaasaegse kammermuusika klassi õpilased ja saksofonikvartett Dorpat.


Eesti heliloojate festivali toimumist toetavad Tartu linn, Kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital ja Tartu Kultuurkapital.

 

Festival kava

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: