Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Eesti Rahva Muuseum kutsub kodumaad pildistama

27.mai 2013

1912. aastal korraldati Eesti Rahva Muuseumis päevapiltide kogumise võistlus, mille eesmärgiks oli tolleaegse veel moodsa ja vähelevinud fototehnika abil jäädvustada igapäevaelu Eesti erinevates paikades. Eriti oodatud olid pildid rahvast tööl, pidudel, lõbutsemistel, igapäevastel talitustel ning fotod isesugustest muistsetest talumajadest, lautadest, aitadest ja taluhoonete sisseseadetest ning tervetest küladest. Võistluse tulemusel täienes ERMi fotokogu väärtuslike materjalidega. Kultuuripärandi aasta raames kuulutame sel aastal taas välja fotode kogumise, tähistamaks saja aasta möödumist esimesest võistlusest ning jäädvustamaks elu Eestis sada aastat hiljem. Osale Sinagi igapäevase elu jäädvustamisel kaasajal tulevastele põlvedele, nagu tehti seda 100 aasta eest.



Kuidas osaleda?

*Pildista end ümbritsevaid kohti, inimesi, sündmusi või vaata üle oma 2013. aasta jooksul tehtud pildid;
*vasta küsimusele ja lae foto üles;
*fotosid saab veebilehele üles laadida ilma kasutajaks registreerimata;
*lisa üleslaadimise vormi kindlasti oma kontakt, et võidu korral oleks võimalik Sinuga ühendust võtta (e-posti, aadressi, perenime ja lisainfot foto juures avalikult ei kuvata);
*enne avalikustamist kinnitab postitused moderaator.

 

 

Autasustamine


Võistlusele saadetud fotode hindamine toimub erinevates kategooriates ja hindajateks on veebilehe külastajad ning viieliikmeline žürii. Võistluse patroon on president Toomas Hendrik Ilves ning sponsorid mitmed Eesti edukad ettevõtjad. Hindamisel arvestab žürii nii foto sisukust kui kvaliteeti, oluline on pildil kajastatava sündmuse või tegevuse ajaloolis-kultuuriline väärtus tulevastele põlvedele, samuti arvestatakse pildile püütud hetke unikaalsust või igavikulisust. Võistluse kokkuvõtted tehakse 2014. aasta alguses ning autasustamine toimub 2014. aasta veebruaris.

 

 

 

 

Vaata lisa siit

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: