Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Nädalavahetuse puhkuseidee - tähista Euroopa päeva!

09.mai 2013
Foto: www.euroopapaev.ee

Kutsume Sind laupäeval, 11. mail kell 11 Tallinnasse Vabaduse väljakule Euroopa päeva tähistama.



Euroopa päev - mis see on?

 

Euroopa päev on ühtsuse ja rahu päev. 9. mail 1950 pidas toonane Prantsuse välisminister Robert Schuman kuulsa kõne, milles tõi esile Euroopa lõimimise tee, mis tagab sõjajärgsele Euroopale rahu ja õitsengu. Keskmes oli ettepanek luua majandussidemetega tihedalt ühte liidetud Euroopa, kus riikide vahel valitsevad rahumeelsed suhted. Schumani deklaratsiooniga astuti esimene samm Euroopa Söe- ja Teraseühenduse loomiseks, mis oli tänase Euroopa Liidu algus ja ametlik nurgakivi. 1985. aasta Milano tippkohtumisel otsustasid riigipead ja valitsusjuhid tähistada edaspidi 9. maid Euroopa päevana.

 

Mis toimub?

 

Tähistame üheskoos Euroopa Liidu sünnipäeva. Laadamelu ja meelelahutus tervele perele, kogu päevaks ja tasuta. Päeva juhivad Tõnis Milling ja Liina Randpere.

 

Reisimäng
Euroopa perepäeva reisimäng on tore orienteerumisretk läbi välisriikide esinduste, mille peaauhindadeks on kuni 1000-eurosed kinkekaardid reisimiseks! Mängus osalemiseks tee nii: Võta mängupass ükskõik millisest reisimängus osalevast avatud saatkonnast, Vabaduse väljakult või Euroopa Liidu Majast. Vaata täpsemat infot reisimängu kohta siit.

 

Perefoto

Selle aasta Euroopa perepäeval pakume sulle võimalust kogeda midagi erilist. Kas sa oled mõelnud, et võiksid oma süles hoida tervet Euroopat? Tundub võimatu? Euroopa perepäeval ühendame reaalse ja virtuaalse Euroopa – seistes ühes reaalses Euroopa pealinnas, hoiad sa käes kogu virtuaalset Euroopat. Tule ja koge midagi täiesti uut! Lisaks vahvale kogemusele saad mälestuseks foto oma postkasti. Kuidas me seda teeme? Võtmesõnaks on tänapäeva tehnoloogia, mille rahvapärane nimetus on laiendatud reaalsus. Tule ja tee üks tore pilt oma sõprade ja perega!

 

Euroopa Laat
Sel aastal on Euroopa perepäeval esmakordselt Vabaduse väljakul noorte laat. 27 Euroopa Liidu riiki esindavad õpilasfirmad üle Eesti. Suures messitelgis tutvustavad noored Euroopa Liidu liikmesriike, pakuvad meelelahutust ja kauplevad oma toodetega. Kõik väljapanekud võistlevad parima tiitlile. Kõige huvitavama ja toredama laadalise üle saavad otsustada kõik külastajad sms-hääletusega, millele liidetakse žürii arvamus.

 

Kontsert
Euroopa perepäeval toimub Vabaduse platsil laval kogu päeva jooksul meeleolukas programm, mis algab kell 11.00. Laval astuvad üles Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli bändid ja Märt Agu Tantsukooli õpilased.

Kell 15.00 algab Vabaduse väljakul kontsert, kus meelahutust pakuvad Pearu Paulus ja Tanja Mihhailova ning armastatud noored superstaarid Rasmus Rändvee ja Elina Born.

 

Päeva juhivad Tõnis Milling ja Liina Randpere, kes lisaks programmitutvustusele viivad läbi vahvaid publikumänge. Lapsed saavad lustida suurel lastealal, kus vägesid juhib Pipi Pikksukk koos abilistega. Sportimiseks on üles seatud batuudid, meisterdamisnurgas saab joonistada ja valmistada toredaid emadepäeva kaarte. Kohal on ka näomaalingute tegijad ja õhupallikujude valmistajad.

 

Jalgratta ja lapsekäruga liikujatel on võimalus anda oma asja hoiule valvega parklasse.

 

Pidulikku nädalavahetust!

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: