Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Algab Liikuvusnädal 2013

06.mai 2013
Foto: Jüri Pere / RMK

6. mail algab maanteeameti ja Linnalabori koostöös korraldatav Liikuvusnädal 2013, mille raames pööratakse suuremat tähelepanu jalakäija- ja jalgrattaliiklusele ning tervislikule ja keskkonnasõbralikule liikumisele.



Nädal on jaotatud erinevate liikumisviiside teemapäevadeks (kooliminek jalgratta, ühistranspordi, auto ja rulaga/rulluiskudega), mille kohta avaldatakse kommenteeritud videod ning valdkonna ekspertide mõtted ja lühiartiklid Liikuvusnädala kodulehel, teatas maanteeamet.

 

Liikuvusnädala raames tutvustatakse liikuvuskavade ideed ja Linnalabori ning maanteeameti koostöös toimunud Ohutu Koolitee projekti tulemusi. Viimase käigus kaardistati kokku kümnes Eesti koolis laste hommikust kooliteed eesmärgiga luua koolidele säästvat ja turvalist liikumist toetavad liikuvuskavad.


Kaardistatud kooliteede ja liikuvuskavade tutvustamiseks toimuvad kohtumised ka koolide juhtkondade ja hoolekogudega. Koolitee kaardistamise rakendus on vabalt kasutatav kõigile Eesti koolidele.

Esmaspäeval käivitub kahes koolis – Kuristiku Gümnaasiumis ja Peetri Lasteaed-Põhikoolis – liiklusteemaline koolitee ussimäng, mille raames võistlevad valitud põhikooli klasside õpilased omavahel turvalisema ja keskkonda säästvama koolitee leidmises.


Nädala keskseks sündmuseks on kolmapäeval 8. mail kell 17.30 Tallinna Bussijaama ootesaalis toimuv liikuvusseminar "Tipptund", kus lühiettekannetega esinevad nii ametnikud, arhitektid kui kodanikeühenduste esindajad ning toimub aktiivne diskussioon sujuva ja turvalise transpordisüsteemi ning kvaliteetse linnakeskkonna saavutamise teemadel.

 

Linnalabori ja maanteeameti koostöös korraldatud Liikuvusnädal 2013 toimub ÜRO liiklusohutuse nädala raames.


Nädala ajakava leiab SIIT

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: