Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Saksofonide ÖÖ emadepäevaks

03.mai 2013
Raivo Tafenau; Foto: Corelli Music

Agentuur Corelli Music jätkab kultuuripärandi tutvustamist kaunite kontsertidega 10.–11. mail Tallinna vanalinna südames ja hiljuti uuele elule ärganud mõisalossis, millega tähistab ka järgmisel nädalal saabuvat emadepäeva. Koostöös Eesti tuntuimate jazzmuusikute ja säravate saksofonigurudega pakub Corelli Music võimalust veeta õdus õhtu maailma ühe kõige enam tundeid ja vaidlusi tekitanud pilli - saksofoni seltskonnas. Toompea muusikasalongis ja Alatskivi lossis toimub „Saksofonide ÖÖ“.


 



„Saksofonide ÖÖ“ on lummav vaatemäng, mille peategelased Raivo Tafenau ja Siim Aimla kasutavad peaaegu tervet saksofonide perekonda ning loovad koos oma ansamblikaaslastega vapustavaid helikooslusi, tutvustades samas saksofoni ajalugu ja esitades muusikanäited eri aegadest. Võluvalt kauni muusikaga kevadõhtuid saab nautida 10. mail Toompea muusikasalongis endises Stackelbergide linnapalees, mida tänapäeval teatakse Tööandjate majana ja 11. mail sarjas „Mõisaromantika“ imekaunis Alatskivi lossis. Ajaloolised hooned lummavad oma luksuslike interjööridega ning Toompeal ka uhke vaatega merele ja vanalinna katustele.

 

Emadepäeva muusikaõhtud toimuvad agentuuri Corelli Music kontsertidele omaselt erilise auraga ajaloohõngulistes mõisates ja muusikasalongides. Järgmised mõisakontserdid algavad juba 19. juunil heategevas sarjas „Eesti mõisad 2013“ ja kestavad 28. juulini viies erinevas mõisas üle Eesti, sari toetab sel aastal Lasila mõisakooli klaverifondi. 

Lähemalt www.corelli.ee

 

Raivo Tafenau räägib oma armastatud pillist nii: „Kui Adolf Sax oma „käkerdisega“ 1841. aastal valmis sai, tabas teda ja tema saksofoni meeletu põlguselaine, eriti klassikalistelt muusikutelt. Legend räägib, et kui helilooja Hector Berlioz kirjutas oma teosesse saksofonipartii, lahkusid kõik nn akadeemilised muusikud demonstratiivselt proovist. Tänu virtuoossetele muusikutele kujunes saksofonist aga üks jazzmuusika alustalasid ja tänapäeval suhtuvad ka akadeemilised muusikud saksofoni kui võrdväärsesse partnerisse. Tänaseks on selle pilliga muudetud maailma ja leiutatud uusi muusikastiile, keegi ei kujuta enam ette jazz- või popmuusikat ilma saksofonita.“


Lisainfo:

Corelli Music: www.corelli.ee

www.facebook.com/corellimusic

www.youtube.com/corellimusic

www.piletilevi.ee

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: