Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Eliitkontsertide sari lõpetab hooaja

29.aprill 2013

Neljapäeval, 2. mail kell 19 lõpetab Eliitkontsertide sari oma hooaja Estonia Kontserdisaalis erilise kontserdiga, kus ühel laval kohtuvad tõelistest virtuoosidest koosnev löökpilliansambel ja Eesti tipptasemel klaveriduo. 



Lavale astub Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri löökpilli kontsertmeistri Madis Metsamardi löökpilliansambel, kus musitseerivad veel Vambola Krigul, Lauri Ahone ja Heigo Rosin. Löökpille täiendab mitmeid rahvusvahelisi auhindu võitnud klaveriduo Kai Ratassepp ja Mati Mikalai.

 

Kontsertõhtul tulevad esitusele erakordsed teosed, mida Eestis kantakse ette harva. Kontsertõhtu avab Eesti helilooja Raimo Kangro muusikaline portree “Display I”, mis on inspireetitud maailmakuulsast  heliloojast Steve Reichist ja tema muusikast. Steve Reichi on nimetatud ka “meie aja originaalseimaks muusikaliseks mõtlejaks”, kelle sulest on tulnud ka kavas Eesti esmaettekandele tulev teos “Sekstett”.
Kavas kõlab ka eriliselt elav ja kaasahaarav Bela Bartoki sonaat kahele klaverile ja löökpillidele, mis on muusikaliselt äärmiselt väljakutsuv.

Madis Metsamart on ERSO löökpillirühma kontsertmeister ning tegutseb aktiivselt ka erinevate ansamblite koosseisus, nt. NYYD Ensamble, PaukenFest, Põhjamaade Sümfooniaorkester jt. Ta on täiendanud ennast Andrus Vahu, Lassi Erkkilä, Mark Pekarski, Brian Melvini, Thomas Jimeno Diazi juhendamisel. Ta on osalenud paljude Eesti heliloojate loomingu esmaesitustes (näiteks Arvo Pärdi, Tõnu Kõrvitsa, Eino Tambergi, Toivo Tulevi, Tauno Aintsi, Renee Eespere, Mirjam Tally, Peeter Vähi, Galina Grigorjeva ja paljude teiste teostes) ja salvestustel (näiteks V. Tormise, L. Sumera, R. Kangro, E.-S. T¸¸ri teoste plaadistused). Madis on mänginud ja plaadistanud ka duoga Villu Veski – Tiit Kalluste (“Põhjala saarte hääled”, 1998), Dave Bentoni ansambliga ( “Generations”, 2006) ja Tõnis Mägi ansambliga.

Klaveriduo Ratassepp-Mikalai on pälvinud mitmeid preemiaid rahvusvahelistel konkurssidel (II preemia rahvusvahelisel klaveriduode konkursil Kaunases, II preemia rahvusvahelisel klaveriduode konkursil Paduas, I preemia rahvusvahelisel ARD konkursil Münchenis) ning kontsertreisid on viinud neid Saksamaale, Itaaliasse, Prantsusmaale, Venemaale ja Eestimaa erinevatesse linnadesse. Ansambel on teinud koostööd mitmete mainekate orkestritega (Kremerata Baltica, Deutsches Symphonie-Orchester, Peterburi Maria teatri orkester, ERSO, Tallinna Kammerorkester jt.).

 

Kavas:
Raimo Kangro – “Display” I (Steve Reichi portree)
Bela Bartok – Sonaat kahele klaverile ja lˆˆkpillidele
Steve Reich – Sekstett (esiettekanne Eestis!!)


Piletid hinnaga 10€/ 7.50 € saadaval Piletilevis ja Piletimaailmas.
Piletid saadaval siit: http://www.piletilevi.ee/est/piletid/muusika/klassika/?concert=109188

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: