Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Nädalavahetuse puhkuseidee - Tartusse maitseelamuste jahile

19.aprill 2013

18.-20. aprillil toimub Tartus, Raekoja platsile püstitatud restoran-telgis Maafest. Maamessiga samal ajal toimuva ürituse eesmärgiks on tutvustada ja propageerida kohalikku toitu.



„Maafestil saab ülevaate sellest, millist toitu meie lähikonnas toodetakse,“ rääkis MTÜ Maitsev Lõuna-Eesti tegevjuht Merle Vall. Maafesti raames toimuvad telgis kohaliku toidu õpitoad, reedel alustatakse kell 14.00, leivategu tutvustab Katre Koduleib ja toite Peipsi kalast Maitseelamuse Koda. Laupäeval algavad õpitoad kell 12.00, siis on taas võimalik teha tutvust leivateoga Katre Koduleiva vahendusel, talusaia ja karaski küpsetamist tutvustab Võrumaalt Väike Ani talust Iti Toom, Maitselemauste Koda esitleb toite Peipsi kalast ja toidublogija Ülle Jukk näitab, kuidas teha Taluturu retseptidest mõnusad maitsed. Õpitubades toimuvat saab jälgida Maafesti restoranis suurelt ekraanilt, kogu aeg saab küsida ja huvi tunda, samuti degusteerida, süüa ja kaasa osta. Lisaks näitavad profikokad Eesti Kulinaaria Instituudist seda, kuidas saada heast toorainest suurepärane maitseelamus.

 

Neljapäeval toimub Maafesti telgis ka vestlusring kohaliku toidu teemadel. Toidu tootjate, vahendajate, töötlejate ja teadlaste arutelu käsitleb kohalikku ja poetoitu, tarbijate harjumusi, kohaliku toidu kättesaadavust ja üritab vaadata ka tulevikku ehk arutatakse, mida me sööme aastal 2020.


Maafesti telk on avatud neljapäeval kell 12-17, reedel ja laupäeval kell 12-18. Reede õhtul kell 19-24 on avatud Maafesti klubi, esineb ansambel Meie Mees ning profikokad tagavad maitseelamused.

 

Ilusat nädalavahetust!

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: