Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

"Piirideta Puhkus" ("Отдых без границ 2013")

15.aprill 2013

4.-7. aprillini 2013 viibis Puhkus Eestis meeskond Peterburis rahvusvahelisel turismimessil "Piirideta Puhkus", mis on regiooni üks olulisemaid turismisündmusi ning toimus tänavu juba 17-ndat korda.

 

Fotosid toimunud turismimessist näeb siit



Eelmisel aastal osales messil 213 eksponenti 16-st erinevast  riigist ning külastas ligi  8000 inimest. Meie ettevõtte jaoks oli osalemine nimetatud üritusel arvult neljas ning võrreldes varasemate aastatega võib öelda, et külastajaid, kelle hulgas olid nii lõpptarbijad kui reisikorraldajad, oli sel aastal varasemast enam.

 

Esindasime Eestit koos oma heade partnerite- GoRail'i, Mõisaturismi ja Eesti Vabaõhumuuseumiga ning pakkusime messikülastajale esindusliku ülevaate turismivõimalustest Eestis.

 

Vähem tähtis ei ole ka fakt, et meie ühine väljapanek asus messi sissepääsu vahetus läheduses ning oli seetõttu hästi märgatav ja ligipääsetav kõikidele külastajatele. Tänu suurepärasele asukohale jäime silma Venemaa telekanalite toimetajatele ning mitmele ajakirjanikule, kellele antud intervjuude kaudu jõuab meie sõnum ka nendeni, keda messil isiklikult kohal ei olnud.

 

Lisaks ilmub maikuus 2013 Puhkus Eestis tegemistest ning meie poolt välja antavatest reisijuhtidest artikkel Venemaa juhtivas turismi- ja kultuuriajakirjas “Индустрия туризма и культуры” (suunatud Venemaa reisikorraldajatele, tiraaz 4500 eksemplari, mis ühines ajakirjaga INFOSKOP, mille tiraaz on 30 000 lugejat). Seeläbi saame ka oluliselt meie partnerite tuntust Venemaal suurendada.

 

Erilist huvi äratas nii kohaliku meedia kui messi külastajate seas meie poolt koostatud venekeelne digiväljaanne-reisijuht “Добро пожаловать в Таллинн” (“Tere tulemast Tallinna”) talvelarvutitele, mis on suunatud vene keelt kõnelevale turistile ning mille eesmärk on anda ülevaade Tallinnas asuvatest majutus-toitlustus- ja kaubandusasutustest, vaatamisväärsustest, meelelahutusest ja toimuvatest kultuurisündmustest.  Põnev ja mimekesine reisijuht on tasuta allalaaditav ning töötab ka off-line`s, olles seega igati mugav ja kompaktne teejuht igal sammul.

 

Lisaks kõigele sellele saime kinnituse tõsiasjale, et vene inimene on palju innovatiivsem kui meie siin Eestis, tunnustatud e-riigis, arvata oskame. Selgus, et tahvelarvuti idapiiri taga on üsna tavaline tarbeese.

 

Kuigi Puhkus Eestis väljapanekut külastas kolme messipäeva jooksul tuhandeid erinevaid inimesi, joonistusid välja mõned olulised faktorid, mis iseloomustavad Vene turisti üldisemalt ning annavad aimu tema reisieelistustest.

 

Vene turist:

*reisib sageli suurema seltskonnaga (koos sugulastega, mitu perekonda, sõpruskonda koos, jne)

*on üha enam huvitatud aktiivse puhkuse veetmise võimalustest ja pakutavatest kultuurisündmustest
*on tavaliselt ka varem Eestit (eelistatult Tallinnat) külastanud, teab siinseid põhilisi “turismimagneteid” ja otsib seetõttu uusi,  huvitavaid vaatamisväärsusi, restorane, butiike, jne.

 

Võib liialdamata öelda, et meie esindusel läks Peterburis väga hästi. Eesti reisivõimalusi sai tutvustatud paljudele uutele huvilistele ja on selge, et idapoolse turismituru ärakasutamata potentsiaal on tegelikult tohutu. Sageli takerdub see lihtsalt Eesti- poolse vähese initsiatiivi taha, kuid üheskoos saame selle olukorra enda kasuks tööle rakendada!

 

Kõik meie reisijuhid ja info nende kohta on väljas Peterburi suuremates reisibüroodes, konsulaarosakonnas ja vast avatud viisakeskuses.

 

 

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: