Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

TÜ kunstimuuseumis räägitakse surimaskidest

15.aprill 2013
I. Kanti surimask; Foto: Tartu Ülikooli kunstimuuseum

17. aprillil kell 17.15 toimub Tartu Ülikooli kunstimuuseumis taas kunstikolmapäev, kus sel korral räägib TÜ meditsiiniajaloo lektor Ken Kalling teemal „Surimaskid teadusloos“.


 



Traditsiooniks on saanud, et igal aastal aprillikuus on ülikooli kunstimuuseumi kunstikolmapäev ühel või teisel moel seotud filosoof Immanuel Kantiga. Seekordne teemapüstitus lähtubki muuseumis eksponeeritud Kanti surimaskist, mis on üks kahest säilinud originaalist maailmas.

 

„Tartu Ülikooli kogudes säilitatavad surimaskid on osa kultuuriloost, ent mitte ainult. Nad on ka osa teaduse- ja meditsiini ajaloost. Surimaskid koos koljumulaažide, frenoloogiliste ja rassiteaduslike õppevahendite, ajupreparaatide ja muu seesugusega on meenutus aegadest, mil teadus pööras inimeste välistele tunnustele kindlasti enam tähelepanu kui tänasel päeval. Neist aegadest ja toonase teaduse teooriatest tulebki juttu,“ tutvustab Kalling loengu sisu.

 

Kunstikolmapäevad on osalejatele tasuta ning lisaks loengu kuulamisele on kõigil võimalik ka Kanti surimaski lähemalt uudistada.

 

Lisainfo: kunstimuuseum.ut.ee


 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: