Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Jaanuaris peatus majutusettevõtetes rohkem turiste kui aasta eest

21.märts 2013
Cantervilla lossi hotell Põlvamaal

Majutusettevõtetes peatus 2013. aasta jaanuaris 163 000 turisti, mis oli 6% enam kui aasta varem samal ajal, teatab Statistikaamet. Venemaalt saabus kolmandiku võrra rohkem turiste kui Soomest.



Jaanuaris kasutas majutusettevõtete teenuseid 99 000 välis- ja 64 000 siseturisti ehk vastavalt 5% ja 8% rohkem kui eelmise aasta jaanuaris. Enamik majutusteenuseid kasutanud välisturistidest saabus naaberriikidest Venemaalt, Soomest ja Lätist. Majutusettevõtete teenuseid kasutas 41 000 Venemaa turisti ehk 42% majutatud välisturistidest. Venemaa turiste peatus majutusettevõtetes 10% rohkem kui aasta eest jaanuaris. Teist aastat järjest on jaanuaris majutusettevõtete klientide hulgas rohkem turiste Venemaalt kui Soomest. Majutusettevõtetes peatus 31 000 Soome turisti ehk 2% enam kui jaanuaris aasta tagasi. Suurenes ka Lätist, Leedust ja Saksamaalt saabunud turistide arv. Rootsi, Norra ja Suurbritannia turistide arv vähenes.

Jaanuaris olid 39% majutusettevõtete klientidest siseturistid. Majutusettevõtete teenuseid kasutas ligi 5000 siseturisti enam kui 2012. aasta jaanuaris. 29% siseturistidest peatus Harju maakonna, 12% Pärnu maakonna ning 11% Ida-Viru maakonna majutusettevõtetes. Siseturistidest 54% oli puhkusereisil ja ligi kolmandik tööreisil.
 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: