Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Põnev koolivaheaeg TÜ muuseumides

04.märts 2013
Foto: TÜ loodusmuuseum

Kevadisel koolivaheajal on kõik koolilapsed oodatud osa saama mitmekülgsetest ja põnevatest tegevustest Tartu Ülikooli muuseumides.


 



Ülikooli loodusmuuseumis toimub 19. märtsil kell 11-14 looduspäev "Kevadlinnud ja Eesti kahepaiksed", kus õpitakse tundma kevadlinde, kuulatakse linnulaulu ning uuritakse, kas konnad krooksuvad. Juhendavad Külli Kalamees ja Aivo Tamm. Järgneval kahel päeval toimuvad Ivo Paalitsa juhendamisel kümneliikmelised töötoad lastele alates 10 eluaastast. Töötoas „Mineraalid liivades“ 20.märtsil kell 11-14 uuritakse mikroskoobiga liivades olevaid mineraale, prepareeritakse ja pildistatakse neid. Töötuba "Väljasurnud pisiorganismid (mikrofossiilid)" toimub 21. märtsil kell 11-14  ning seal uuritakse, prepareeritakse ja pildistatakse väljasurnud pisiorganisme.

Programmid toimuvad TÜ loodusmuuseumi õppeklassis Tiigi 78-236. Osalemine on tasuta, kuid vajalik on eelnev registreerimine aadressil loodusmuuseum@ut.ee või telefonil 737 6076. Loodusmuuseumi koolivaheaja üritusi toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

 

Ülikooli kunstimuuseum ootab kolmel järjestikusel päeval lapsi avastusretkedele minevikku. 19.märtsil kell 12-14 toimub töötuba „Avastusretk minevikku – iidsed kirjad“ (alates 3. klassist), kus uuritakse iidsete kirjade saladusi, lapsed saavad kirjutada enda meisterdatud savitahvlile, söega riideribale ja vahavahvlile just nagu vanas Kreekas või keskaegses Tartus. Seejärel valmistatakse ise looduslikud värvid, et maalida nendega egiptuse kirjamärkidega pilte. 20.märtsil kell 12-14 toimuv töötuba „Avastusretk minevikku – antiikaja laste mängud" (alates 1. klassist) lubab heita pilgu antiikaja laste ellu. Mängitakse iidseid mänge nagu kondimäng või täringumäng jt. Samuti tuleb juttu Tartus keskajal mängitud mängudest ja arheoloogilistest leidudest. Seejärel voolivad ja meisterdavad lapsed endale mõne vanaaja mänguasja. Töötuba „Avastusretk minevikku – trükikunst“ (alates 4. klassist) toimub 21.03 kell 12-14 ning selle raames uuritakse näitusel paarsada aastat vanu mitmevärvilisi trükipilte. Lapsed saavad teada, mis nippi kasutasid siis kunstnikud mitmevärviliste piltide tegemiseks. Töötoas lõigatakse linoolist trükiplaat ja trükitakse sellelt pilt nii nagu iidsel ajal. Kunstimuuseumi töötubades osalemine on samuti tasuta, kuid vajalik on eelregistreerimine telefonil 737 5384 või kunstimuuseum@ut.ee. Gruppide suurus kuni 20 osalejat.

 

Tartu tähetornis toimuvad 18.-22. märtsil igal õhtul kell 19-21 vaatlusõhtud, kus on selge ilma korral võimalik vaadelda Kuud ja Jupiteri. 19. märtsil  kell 18.15 räägib Tartu Observatooriumi juhtivteadur Jaan Pelt astronoomialoengus „Täheparvedest keskkütte radiaatorini“ meie igapäevaelu seostest kaugete täheparvedega. Suurim üritus koolivaheajal tähetornis on aga 20.-22.märtsil toimuv teaduslaager „Astronoomiakool Tartu tähetornis“, kus osalejad saavad osa põnevatest loengutest, töötubadest, vaatlustest ning planetaariumietendustest. Teaduslaagri sihtgrupiks on noored vanuses 14-18 aastat ning registreerumine avatakse 4. märtsil aadressil  www.ajaloomuuseum.ut.ee/astronoomiakool/. Euroopa Sotsiaalfondi toel toimuv laager on osalejatele tasuta, sealhulgas ka majutus, toitlustamine ja transport Tartus. 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: