Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Põnevad õpitoad ajaloomuuseumis

27.veebruar 2013
Foto: Eesti Ajaloomuuseum

Eesti Ajaloomuuseumi õpitubade sarja "ASJA ARMASTAJAD" esimene õpituba 2. märtsil kell 13 Suurgildi hoones



Esimene õpituba teemal "Ajalooline foto ja perekonnaalbumite hoidmine" toimub laupäeval, 2. märtsil algusega kell 13.00 Suurgildi hoones (Pikk 17, Tallinn). Õpituba viivad läbi René Viljat ja Merilis Roosalu. Õpituba käsitleb ajaloolist fotot kui kogumisobjekti ja teabeallika temaatikat ning pakub näpunäiteid fotode ja albumite edukaks koduseks säilitamiseks. Fotograaf, fotokollektsionäär ja ajalooliste fotode pildiraamatute koostaja René Viljat räägib oma kollektsiooni sünnist, sisust ja rakendusviisidest. Tema huvi ajalooliste fotode vastu on leidnud suurepärase väljundi menukate ja kaunite fotoraamatute näol.

 

Õpitoa teises pooles annab Eesti Ajaloomuuseumi fotokogu konservaator-koguhoidja Merilis Roosalu praktilisi juhiseid koduste pildikogude ja perekonnaalbumite säilitamiseks. Soovitame osalejatel kaasa võtta mõni vana foto või album, sest anname nõu, kuidas kaasa toodud fotoalbumeid ja fotosid säilitada. Tutvumiseks on väljas René Viljati fotoraamatute paremik.


Kultuuripärandi aasta 2013 raames ellu kutsutud Eesti Ajaloomuuseumi õpitubade eesmärk on kultuuripärandi väärtustamine. Räägime sellest, kuidas ise kodustes tingimustes alal hoida perekonnalooga seotut, armsaid isiklikke mälestusesemeid või kollektsioone. Mõtleme koos teemadel, missugused asjad väärivad kohta muuseumis ja millised asjad on inimesele isiklikult tähtsad. Vaatleme, mida muuseumis hoitakse ja mida hoitakse kodus. Selgitame, kuidas vanu asju ehk meie kultuuripärandit ära tunda, säilitada ja/või taas kasutama õppida.

 

Registreeri õpituppa siit!

 

Täpsem info õpitubade sarja kohta siit!

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: