Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Nädalavahetuse puhkuseidee - paraadid Tallinnas ja Peipsi ääres

22.veebruar 2013
Foto: www.hot.ee/w/werro_kunstiklubi/Ok.html

Sel pühapäeval tähistab Eesti Vabariik oma 95. sünnipäeva ja kõigil pealinlastel, aga miks mitte ka kaugemalt tulijatel avaneb võimalus vaadata Vabaduse väljakul suurejoonelist kaitsejõudude paraadi. Üks veidi teistmoodi paraad ootab pealtvaatajaid aga ka Peipsi ääres Kallastel.



Eesti Vabariigi 95. aastapäeva paraad peetakse Tallinnas Vabaduse väljakul 24. veebruaril algusega kell 12. Üksused rivistuvad väljakule kell 11.15. Paraadi võtab vastu president Toomas Hendrik Ilves

 

Paraadil osaleb ligi 1100 kaitseväelast, kaitseliitlast ja sisekaitseakadeemia kadetti.

 

Relvastusest ja tehnikast saab paraadil lisaks käsitulirelvadele näha veel 155 ja 122 millimeetriseid haubitsaid, õhutõrjeraketikomplekse Mistral, õhutõrjekahureid ZU-23-2, tankitõrjeraketikomplekse Milan ja Mapats, 120 ja 81 millimeetriseid miinipildujaid, 90 millimeetriseid tankitõrjekahureid, soomukeid Sisu XA-180 ja XA-188 ja erinevaid lahinguteenindustoetuse sõidukeid. Esimest korda näeb paraadil mobiilset õhuseireradarit Ground Master.

 

Eriti uhkeks muudavad paraadi sellest ülelennu sooritavad Eesti õhuväe lennuvahendid koos politsei- ja piirivalveameti helikopteriga ning praegu Balti õhuruumi turvavad Taani õhuväe hävitajad F-16.

 

Muusikat teevad kaitseväe orkester ning politsei- ja piirivalveorkester. Pärast paraadi saab sellel osalenud tehnikat näha Vabaduse väljakul toimuval näitusel.

 

Kes pühapäevahommikul mingil põhjusel paraadile ei jõua, võib 23. veebruaril kell 9 õhtul Vabaduse väljakule kaema minna paraadi peaproovi.

 

 

Sel nädalavahetusel toimub Kallaste linnas ka üks pisut teislaadi paraadiga pidu, ning kes juhtub laupäeval Peipsi ääres olema, astugu kindlasti läbi!

 

Kell 11 ennelõunal avatakse Kallastel Peipsiveere talvine tähtsündmus "Karakatitsa 2013", mille peamiseks atraktsiooniks on Peipsil liikumiseks isetehtud sõidukite võistlus. Seekordne üritus on juba 10. samalaadne!
Lõbusal talvefestivalil saab näha iseehitatud masinaid, mis on mõeldud sõitmiseks Peipsi järve jääl. Kalamehed näitavad kalapüüginippe, samas talvelaat. Pakutakse uhhaad, toimub talvelaat ja õhtul pidu.
Esmakordselt võimalus osaleda Karakatitsa ja kaunilt restaureeritud soomekelgu oksjonil.

 

Festivali kava:

 

11.00 talvelaada algus
12.00 paraadi pidulik avamine
13.00 - 15.00 põnev kontserdiprogramm
Kalaküla Peipsi järvel
Peipsiääre Uhhaa
15.30 autasustamine
19.00 tantsuõhtu NoorteKohvikus 

 

Pidulikku nädalavahetust!

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: