Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Joonista Eestit aastal 2057

19.veebruar 2013
Foto: http://foftw.org

Kuni 15. märtsini on kõikidel kooliõpilastel võimalus esitada oma töid Tartu Ülikooli ajaloo muuseumi ja Tallinna Tehnikaülikooli muuseumi poolt välja kuulutatud joonistusvõistlusele „Eesti aastal 2057“.


 



„Kas neljakümne aasta pärast sõidame kooli hõljukiga? Kas linnas majad on nii kõrged, et taevast enam näha ei ole? Milline võiks Eesti välja näha Sputniku 100. aastapäeval?  Kõik need küsimused võiksid lapsi inspireerida joonistama ja oma töid esitama. Joonistusvõistlus kuulutati välja seoses näitusega „Eesti jälg kosmoses - kosmose jälg Eestis” ning parimaid töid eksponeeritakse ka 11. aprillil TÜ ajaloo muuseumis näituse avamisel“ selgitab näituse projektijuht Viljar Valder.

 

Võistlus toimub neljas vanuserühmas:

 

eelkooliealised ja I-III klass

III-VI klass

VII – IX klass

gümnaasiumiaste

 

Piltide maksimaalsed mõõtmed võivad olla 841x594mm (formaat A1). Täpsemalt saab joonistusvõistluse tingimuste kohta lugeda Tartu tähetorni koduleheküljelt. Parimaid töid ootavad kosmilised auhinnad, mille hulgas on galileoskoope, põnevaid filme ja nutikaid mänguasju. Pärast näituse avamisel eksponeerimist asetatakse parimad tööd ajakapslisse, mis avatakse aastal 2057.

 

Lennukat pliiatsijoont!

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: