Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Viirelaiu majakavahi majast saab majutuskoht

08.veebruar 2013
Viirelaid; Foto: et.wikipedia.org

Tallinna ettevõte Paternoster OÜ koos partneritega kavatseb investeeringutoetuse abil muuta Suures väinas asuva Viirelaiu majakavahi hooned kaasaegseks majutuskohaks.



Majakavahi põhimaja tahavad arendajad taastada võimalikult autentsel kujul, kuigi tarbimismugavuse huvides on hoonele kavas lisada mõni veranda.


“Seal on võimalik nii aastaringselt elada kui ka puhkemajana külalisi vastu võtta,” rääkis ajalehele Saarte Hääl Kaldra, kellel on varasem kogemus Jõgevamaal asuva Umbusi vesiveski elluäratajana ja majandajana.

 

Ain Kaldra sõnul on Viirelaid rahu ja vaikuse nautimiseks väga hea koht. Ehkki saar oma rajatistega on ümberringi kõikjale nähtav, säilib seal tegelikult privaatsus.

“Sa võid seal praamile lehvitada palju tahes, aga kapten vastu ei lehvita, saarel olevad inimesed praamile ära ei paista,” rääkis Kaldra.

Ain Kaldra sõnul on ta ise käinud Viirelaiul vaid kajakkidega ning üks võimalus olekski hakata inimesi saarele tooma seiklusliku matka vormis. “Üksikule inimesele saame tulla ise paadiga vastu, või siis osutab kohalik kalur seda teenust,” pakkus Kaldra, kelle sõnul saab mootorpaadiga saarele 15 minutiga.

 

 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: