Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Nädalavahetuse puhkuseidee - mölla Maanteemuuseumi lumelinnas

01.veebruar 2013
Pika liuga Bitvargen; Foto: Eesti Maanteemuuseum

Alates reedest, 1. veebruarist, saab Põlvamaal nautida üsna isevärki talverõõme ja seetõttu kutsume Sind sel nädalavahetusel taas Lõuna-Eestisse!



Alates selle nädala kolmapäevast on Eesti Maanteemuuseumis käinud enneolematu töörügamine. Tartust saabus kohale ligi 60 lumelabidatega varustatud kunstikooli tudengit, kes ehitasid kahe päeva jooksul vahva lumelinna.

 

Kokku valmis kuus atraktsiooni, mille peal saab liugu lasta ja ronida. Osa eksponaate on maanteetemaatikaga ka lähemalt seotud – näiteks on olemas lumest teehöövel Bitvargen ja Ford T mudel, kuhu saab sisse ronida.

Lumelinnast peaks rõõmu olema ennekõike lastele, kuid Maanteemuuseumi programmijuht Riinu Räim lubab, et osa eksponaate sobivad liulaskmiseks ka sajakilosele pereisale. „On selliseid, mis kannavad pereisa, ja väiksemaid, mis on mõeldud pisematele. Nii liu pikkused kui ka raskusastmed on erinevad, oleme püüdnud mõelda kõigile oma külastajatele.”


Ajaloolise Varbuse hobupostijaama sisehoovi rajatud lumelinn avatakse külastajatele reedel, 1. veebruaril. Ja kui ilm väga sulale ei pööra, jääb see avatuks veebruari lõpuni. Lumelinna planeeritavate ehitiste esialgsed kavandid vormisid kunstikooli õpilased savisse. Noored kunstnikud katsetasid kõikvõimalikel teemadel, valikust ei puudunud ka muuseumile omased suured teehooldusmasinad ja käänulised liiklusrajad.

 

Lisaks õues lustimisele kutsub Maanteemuuseum kõiki huvilisi loomulikult ka tuppa. Oktoobrist aprillini on avatud muuseumi püsinäitus "Tee ajalugu!" Näitusega tutvumisel on abiks videogiid (eesti, vene, inglise, soome ja saksa keeles), saab tellida  ekskursiooni koos giidiga. Masinahallis saab muuhulgas testida turvavöö vajalikkust pöörlevas autos ja kaldteel.


Kuidas tulla?


Eesti Maanteemuuseum asub kunagise Tartu-Võru postitee ääres, endises Varbuse hobupostijaamas, looduskauni Tilleoru nõlval. Muuseum on Tartust 48 km, Võrust 22 km ja Põlvast 12 km kaugusel.


Tartu poolt tulijad jõuavad maanteemuuseumi kõige lihtsamalt ja kiiremini nii: Tartust sõitke Võru maanteed mööda kuni Reola ristmikuni ning pöörake sealt vasakule Põlva maanteele. Maakonnapiirile Liivale jõudnud, millest annab märku Põlvamaa tähis, pöörake peateelt paremale vanale Tartu - Võru teele ehk Postiteele. Käänulisel ja kitsal Postiteel läbite Vooreküla, Karilatsi ning Ihamaru külad. Viimasest keerulisemast kohast, Ihamaru ristmikust, sõitke otse üle ning viie kilomeetri pärast oletegi muuseumis.

 

Lustlikku nädalavahetust!

 

 

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: