Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Nädalavahetuse puhkuseidee - Laulupeole!

24.jaanuar 2013
Talvine Pühajärve; Foto: www.clubhotel.ee

Nädalavahetusel on Lõuna-Eestis võimalus kogeda erakordset elamust - laulupidu talvel. Laulupeotraditsioon on Eestis juba ligi 150 aastat vana ja enamasti on inimesed harjunud sellega, et tegemist on suvise üritusega.  Sel reedel toimub Pühajärvel aga esimest korda talvine laulupidu, täpsemalt Valgamaa talveöölaulupidu. 



Ürituse ühe korraldaja, Margit Tali sõnul tuli mõte Pühajärve laululaval talvelaulupidu korraldada Talvefestivali planeerimisel, mis lükkus aga järgmisesse aastasse. «Meie andmetel taolist üritust Eestis varem tehtud ei ole – igal juhul mitte talvel, Valgamaal ja õhtusel ajal,» lausus ta ajalehe Valgamaalane vahendusel.

 

Valgamaa talveöölaulupidu, mis toimub 25. jaanuaril, pakub Tali sõnutsi vaheldust tavaks saanud Otepää talispordivõimalustele ning muudab talve värvikamaks. Samuti saavad koorid niimoodi isegi talvisel ajal kokku tulla.

«Loodetavasti sai ühendust võetud kõikide kooride, rahvamajade ja seltsidega, mis Valgamaal toimetavad,» ütles Tali – lisades, et praeguseks on ennast kirja pannud nii nais- kui segakoorid. «Oodatud on ka kõik muusikahuvilised üle Eesti, kellega eraldi ei ole jõutud ühendust võtta.»

 

Kaheteistkümne laulu valimisel lähtuti sellest, et valdav enamus inimestest teaks ja oskaks neid kaasa laulda. Näiteks tulevad esitusele igihaljad «Talve võlumaa», «Mu isamaa armas», «Laul Põhjamaast» ja «Aisakell».

Kuna üritus toimub esimest korda, loodab Tali, et laulupeole tuleb umbes pool tuhat inimest. Ta lisas, et tuleb arvestada külma talveõhtuga, mistõttu kestab ühislaulmine vaid tund aega.

Sama võimast laulupidu nagu Tallinnas toimub, on väga raske järgi teha, nii et talveöölaulupidu saab Tali kinnitusel olema lihtne ja rahvapärane. Laulupidu saab alguse mõnesajameetrise kooride rongkäiguga Pühajärve lauluväljakule.

 

Niisiis, laula hääl lahti, pane auto sooja ja asu reedel Valgamaale teele!

 

Parima öömaja, et pärast laulupidu ilusti välja puhata, leiad SIIT. Valgamaa söögikohad on aga ära toodud SIIN.

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: