Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Nädalavahetuse puhkuseidee - lumine seiklus Nõmmel

17.jaanuar 2013
Foto: Nõmme Lumepark

Kui koduõue kelgumäest alla sõitmine juba natuke igavaks kisub ja mööda tavapärast suusarada enam sõita ei viitsi, on viimane aeg koos pere või sõpradega ette võtta suuremat sorti lumeseiklus Tallinnas Nõmme Lumepargis.



Kohale tulla tasub igal juhul. Pole vahet, kas oled talispordis alles arglik algaja või juba kõvem käpp. Nõmme Lumepargi nõlvadel õpetavad igas vanuses huvilisi sõitma Nõmme Lumeakadeemia treenerid ja instruktorid. Kui soovid lumelauas või mäesuusas oma esimesi liuge teha, uusi nippe või õiget tehnikat õppida, siis Lumeakadeemia õpetaja saab tellida iga kell. Uuri lähemalt siit.

 

Lumepargis on mäesuusa- ja lumelauahuvilistele kokku kolm nõlva. Kiire tõstukiga pääseb Taukari slaalominõlvale ja JP parginõlvale. Päris esimeste sammude tegemiseks oleme loonud õppenõlva, mis on sel hooajal samuti mõnusa rahuliku tõstukiga. Sõita saab valgustatud nõlval kuni kella üheksani õhtul ning tänu kiirele tõstukile jõuab mäepäeva jooksul laskuda kilomeetreid. Kui ilmataat vähegi miinuskraade lubab, siis lumepuudust karta ei maksa - selleks hooajaks on Nõmme Lumepark soetanud endale uued lumekahurid.

Edasijõudnud sõitjatele on tuntud Eesti freestyle lumelaua- ja suusamehed disaininud pargi, kus saab hüpata ja erinevatel obstaaklitel libistada.


Kel suuskade või lumalauga askeldamine peavalu tekitab, võib minna lihtsama vastupanu teed ja snowtube'iga mäenõlvast alla liuelda.

 

Snowtubing viib kelgulusti uuele tasemele – ei mingit puudest mööda rihtimise ega mäest üles kõmpimise vaeva. Sõitmine käib selleks ette nähtud rennikujulisel rajal, kus saab juhtimise pärast muretsemata igaüks hakkama. Snowtubingu rõngaga sõitmiseks pole vaja eelnevaid kogemusi ega oskusi. Ka vanus pole piiranguks, oodatud on kõik, koolilastest vanavanemateni! Esmakordselt sõitjale olgu hoiatuseks öeldud, et libedal rajal võib rõngas üles võtta päris kõhedusttekitava kiiruse. Ära selle pärast muretse, hiljemalt teistkordsel sõidul saad aru, et karta pole tegelikult midagi ja selline peaaegu vabalangemine annab ülimalt mõnusa tunde. Väga libeda raja puhul võidakse ohutuse huvides kehtestada sõitjatele kaalupiirang. Snowtubingu rõngaga saab Nõmmel sõita valgustatud rajal lausa õhtul kella üheksani. Mäest üles toob mugavalt tõstuk.

 

Vaata siit, kuidas lumeaprki kohale jõuda.

 

Mis siis muud, kui lõbusat nädalavahetust ja väike hoiatus Nõmme Lumapargilt: ära söö kollast lund!

 

Margit Trubetsky

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: