Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Port Artur kutsub rehemaju vaatama ja soodsalt ostlema

15.jaanuar 2013
Foto: Port Artur

Port Artur ootab kõiki pärnakaid ja linna külalisi, sest kuni 31. jaanuarini kestva ALE kampaania raames on kauplustes kuni 70% allahindlused. Lisaks on Port Artur 2s avatud rehemaja taastamise ning ajaloolisest hoonetüübist inspireeritud nüüdisaegse eramuarhitektuuri näitus.



Kas madalate ja suitsuste lagedega, väikeste akende ja maadligi hoidvate ustega elamus on kohta 21. sajandi inimesel? Kuidas muutunud kombed ja tavad, elustandardid ja -stiilid kohanduvad rehemaja kui sajanditevanuse hoonetüübiga? Eesti Vabaõhumuuseumi, Eesti Arhitektide Liidu ja Eesti Arhitektuurimuuseumi koostöös valminud kõrgetasemeline näitus aitab neile küsimustele vastuseid leida.

 

Eesti taluarhitektuuris iseseisvat ja väga olulist kohta hoidev rehielamu on läbi sajandite olnud kohalikus külamaastikus omaette märgiks. Siinsest eluolust tulenevalt ja ühe katuse alla kogutud mitme erineva funktsiooni liitmisest tekkinud ainulaadne hoonetüüp on muutunud eluoludes jäänud osaliselt algse funktsioonita. Tänapäeval räägime rehemajade puhul eelkõige inimeste kodudest, maamajadest.


Näitusele on valitud 11 taastatud rehemaja ja viis rekonstrueerimisprojekti, mille käigus on arhitektid mänginud läbi kõik nüüdisaja-inimesele vajalikud mugavused ja elutingimused, hoides samas tallel ajalooliselt väärtuslikku. Lisaks sellele on esitatud seitse moodsat eramuprojekti, mis läbi nüüdisaegse arhitektuurikeele viitavad rehemajale kui arhetüübile, märkamatute, ent kindlate niitidega meie ruumilise alateadvuse külge traageldatud sümbolile.

 

Näitus Port Artur 2 III korrusel on avatud 16. veebruarini 2013.

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: