Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Tartu tähetorn kutsub astronoomidega kohtuma ja tähistaevast vaatlema

11.jaanuar 2013
Foto: Wikipedia

15. jaanuaril kell 18.15 toimub Tartu tähetornis kohtumine astronoomidega, kes räägivad hetkel astronoomias aktuaalsetest teemadest, Eesti täheteadlaste uurimissuundadest ja –tulemustest, mille avaldamist 2013. aastal võib oodata.



„Kohtumisõhtu astronoomidega on suurepärane algus uuele aastale tähetornis. Vastatud saavad küsimused näiteks selle kohta, kas esimene „tõeline“ Maa sarnane planeet avastatakse tõesti juba sel aastal ja kas kosmosemissioon Planck muudab meie arusaama Universumist . Jutuks tuleb ka marsikulguri Curiosity missioon, mis otsib vett ja elu punasel planeedil. Samuti saab kuulda, kas sel aastal saab selgemaks tumeaine päritolu“ avab tähetorni juhataja Viljar Valder kohtumisõhtu teemasid.

 

Kohtumisõhtu juhatavad sisse Tartu Observatooriumi teadurid Taavi Tuvikene, Elmo Tempel ja Antti Tamm lühiettekannetega, sellele järgneb vestlusring, mida modereerib Tartu Observatooriumi juhtivteadur Jaan Pelt ning kõigil astronoomiahuvilistel on võimalik esitada küsimusi.

 

Lisaks toimuvad 16. ja 17. jaanuaril kell 17-20 tähetornis selge ilma korral ka vaatlusõhtud, mille raames on sel korral võimalik vaadelda Kuud ja Jupiteri. Nii kohtumisõhtu astronoomidega kui ka vaatlusõhtud on osalejatele tasuta. Kohtumisõhtut toetab Euroopa Sotsiaalfond teaduse populariseerimise alameetme TEEME kaudu.

 

Lisainfo: www.facebook.com/tahetorn , www.ajaloomuuseum.ut.ee/tahetorn

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: