Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

AHHAA toob kokku noorte teadusparlamendi

10.jaanuar 2013
Foto: www.loodusajakiri.ee

Reedel, 11. jaanuaril 2013 korraldab Teaduskeskus AHHAA Riigikogus Eesti esimese rahvusvahelise noorte teadusparlamendi istungi, kus poolsada eesti ja läti gümnaasiumide noorsaadikut töötavad välja turvalise internetikasutuse seaduse.



"Noorte teadusparlamendi idee on panna noored arutama, kuidas Internetis leitavasse infosse kriitiliselt suhtuda ning panna nad mõtlema seal leiduvate ohtude ja võimaluste üle," ütles AHHAA projektijuht Annika Vesselov. "Läbi interaktiivse osalusmängu Decide panevad gümnasistid kokku seaduse, mis aitaks noortel turvaliselt Internetti kasutada."

 

Noorteparlament alustab oma tööd Riigikogu konverentsisaalis reedel, 11. jaanuaril kell 12.30 pooleteisetunnise diskussiooniga, mis on analoogne tööga Riigikogu komisjonides seaduseelnõude ettevalmistamisel. Koos arutatakse, kas tänapäeva noori võib nimetada copy-paste põlvkonnaks, kuivõrd saab erinevaid infoallikaid usaldada ning kas autoriõiguse ja sõnavabaduse mõisted on kübermaailma otseselt ülekantavad.


Sellele järgneb kell 15 noorte teadusparlamendi istung, mida juhatab Riigikogu esimees Ene Ergma. Istungil tutvustavad eesti ja läti noortest koosnevad komisjonid oma ideid teistele ning hääletusvoorus püütakse jõuda ühtse ja universaalse seaduseni. Noored kohtuvad ka Sertifitseerimiskeskuse juhatuse liikme Kalev Pihli ja MTÜ Arvutikaitse juhataja Aare Kirnaga, kes räägivad internetiturvalisusest ja sellega seotud Eesti seadusandlusest.

 

Noorte teadusparlamenti kuulub 48 Tartu Tamme Gümnaasiumi ja Cesise Gümnaasiumi 11. klassi õpilast, kes valiti välja 2012. aasta lõpus toimunud eelvoorudest. Eelvoorudes arutlesid võistlejad Decide'i formaati kasutades neuroteaduste, HIV ja vaktsineerimise teemadel ning seda viisid läbi AHHAA töötajad.


Projekti "Eesti-Läti noorte teadusparlament" korraldab teaduskeskus AHHAA koostöös Tartu Tamme Gümnaasiumi, Cesise Gümnaasiumi ning Z(in)oo teaduskeskusega. Projekti rahastab SA Archimedese programm "Euroopa Noored".

Otsi Eesti kaardilt

Kaardiotsing võimaldab leida endale sobiva turismiobjekti ka pakutavate teenuste järgi.
Eesti kaart

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: