Avalehele Vali keel:

Puhkus Eestis - uudised

Prindi

Nädalavahetuse puhkuseidee - naudi talverõõme tippsuusataja juhendamisel

27.detsember 2012
Foto: korvemaa.ee

Kui linnas peab täna juba kohati veelompides liiklema, siis Kõrvemaal ei näita lumi mingeid kadumise märke. Seda on seal veel mägede kaupa ja nii ongi põhjust kutsuda teid nädalavahetuseks Kõrvemaa suusa- ja spordikeskusesse talverõõme nautima. Õiged klassika- ja vabatehnikasammud õpetab kõigile soovijatele selgeks Eesti suusasprindi legend Pavo Raudsepp!



Kõrvemaa on tuntud kui erakordse loodusmaastiku ja aktiivse looduspuhkuse piirkonnana. Vaid 50 km Tallinnast asub kauni loodusmaastikuga puhkepiirkond, mida kutsutakse Eestimaa Šveitsiks. Rahvasuu legendi läbi oli selles piirkonnas vanapagan maapinna kortsu lükanud ja jumal eriti helde ja heatujuline olnud. Siinsele Loodusmaastikule on iseloomulikud  “mäed”, sood ja rabajärved. Kõrvemaa kui sõna tähendab kui iidset metsaala. “Mäed” aga pole midagi muud, kui järsunõlvalised oosid, mis tekkinud mandrijää sulamisest ja ainult sellele piirkonnale iseloomulikud. Põhja-Kõrvemaal suuremad  rabad on Koitjärve raba, Kõnnu Suursoo, Võhma ja Lõuna-Kõrvemaal Kakerdaja.  Järvi on üle poolesaja, kuid lugeda kokku ka suuremad rabalaukad, siis pea sada. Lumisel ajal muutub Kõrvemaa imeliseks talvevõlumaaks, kus saab kasutada kõikvõimalikke talviseid aktiivse puhkamise võimalusi.


 

Kelgutamine ja snowtube

Keskuses on olemas kelgumägi ja väike snowtube rada; olemas kelgud ja tuubirõngad. Kelgumäel hoiavad soovi korral ja ette teatamisel lastel silma peal lapsemeelsed tudengid.


Saanimatkad

Avastame koos talvise Kõrvemaa võlusid mööda lumeteed sahiseva lumereega ehk saanimatkad ja -safarid Kõrvemaa looduses. Matk saab alguse Oja talust väikse tervituspausiga, milleks on kohvi/tee ja kuumad pirukad. Algab saanimatk lähipiirkonna looduskaunis maastikul, mille käigus liigutakse mööda metsaradasid seljandikele, oosidele ja raba äärde. Peatume metsas piknikuks ning naudime kas või 3-me käigulist rahvustoite otse looduse rüpes. Vaata erinevaid matkaprogramme siit.


Majutus
Seminaristid, matkajad ning muidu soovijad saavad keskusest ka mugavat majutust. Enam ei pea õhtuhämaruses koju kiirustama, vaid võite mugavalt meie juurde jääda! Keskuse hoonetes toimib tasuta traadita internet – saate vajalikud suhtlemised või tööd keskusesse jäädes ära teha.

Keskuses on kolm majutusmaja – matkamaja 25 voodikohta, saunamaja 11 voodikohta ja palkmaja 8 madratsimajutuse kohta. Lisavoodikohtasid on võimalik mahutada kuni 13 kohta.

Matkamaja koosneb 2-st korrusest. Alumisel korrusel on ruumikas olenguruum koos kööginurgaga iseteenindamiseks (kohvimasin, veekeetja, soovikorral külmkapp ja mikrolaineahi) ning magamistuba koos eestoaga. Magamistoal 4 voodikohta narivoodites, eraldi duss ja tualett. Eestoas on kaks lahtikäivat diivanit koos diivanilaua ja kirjutuslauaga. II korrusel on 8 magamistuba 20-ne voodikohaga ning duss ja tualett asuvad koridoris. Matkamaja saab broneerida ainult II korrust või ainult I korrust või majutustube ilma olenguruumita.

Saunamaja I korrusel asub keskuse nn spordisaun ning II korrusel 4 magamistuba 11-ne voodikohaga. II korrusel on olemas ka olengruum istumiseks. Võimalik tellida olenguruumi suupisteid keskuse söögimajast, iseteenindamiseks veekeetja ja kohvikann. Võimalus on broneerida majutustube eraldi saunast.


Lisainfo:

Lastele nüüd oma suusarada koos laskumisega kelgumäelt.
Laenutada saab kelke, snow-tube ja suusavarustust nii lastele kui ka täiskasvanutele!
Suusakool Pavo Raudsepaga laupäeviti kl 11.00 tasuta konsultatsioon, kl 12.00 klassika ja kl 13.00 vabatehnika suusatundl Lastele eraldi suusakool alates kl 11.00st. registreerimine info@korvemaa.ee ja koha peal pöörduda suusalaenutusse.
Laupäeval ja pühapäeval hobureega lõbusõidud kl 12.00-14.00ni,

 

Keskuse külastustasu 2.-€ sisaldab parkimist parklas, tualeti kasutamist.Osta saunapilet parklast, saad sauna 1€-ga. Tavasaun (naiste- meeste pool) nädalavahetustel kl 12.00 – 16.00 2,5€; väike saun ette broneerides, hind 20.-EURi tund


Söögimaja-kohvik, suusalaenutus ootab K, N, P  kl 10.00st – 18.00ni; R ja L kl 10.00st – 19.00ni. Muudel aegadel ette tellimisel. Saun ette broneerides.

 

Aegviidus valgustatud rada 5km iga õhtul kl 21.00ni. (telli ette saun keskusest) .

 

Rõõmsat nädalavahetust!

Otsi turismiettevõtteid

Sulle huvipakkuva teenuse leidmiseks vali otsingufiltrist sobiv valdkond ja piirkond või kasuta märksõnaotsingut.
Valdkond:
Piirkond:
Märksõna: